пʼятниця, 16 листопада 2018 21:14

Політичні бігборди треба заборонити - нардеп

Політичні бігборди треба заборонити - нардеп
Через бігборди політики стають віртуальними, вважає нардеп Олександр Черненко.

Політики з кишень українців витрачають гроші на зовнішню рекламу. Її треба заборонити. Про це сказав нардеп Олександр Черненко в ефірі телеканалу "Прямий".

"Юридично порушень немає (у рекламі. - Gazeta.ua). Немає офіційно кандидатів, немає жодної регламентації і політики можуть це робити.

Питання більше у політичній культурі. Партія має комунікувати з виборцями, але не через бігборди.

Коли говорили про державне фінансування партій з бюджету, йшлося про їхню розбудову, структуру, осередки. Щоб йшли у низи, до людей. Натомість гроші витрачаються на бігборди, а партії залишаються віртуальними. Не для того робили фінансування, щоб цю віртуальність ще більше роздувати", - зауважив нардеп.

"На бігбордах себе рекламують розумних і красивих. Це не комунікація, а маніпуляція. Коли написано: зменшимо ціну на газ у 2 раза, давайте запитаємо як?

Агітація - це пропаганда своїх ідей. І не лише "Що я пропоную", але і те "Як я це буду робити". Тому треба повністю заборонити зовнішню рекламу. Поїдьте у європейські країни. Там є зовнішня реклама, але це невеличкі розтяжки, плакати, намети. Не так як у нас: йдеш дорогою і в тебе в очах рябить. Також треба регламентувати телевізійну рекламу. Сьогодні політик продається, як пральний порошок - красива картинка, гарна музичка, але самого політика не видно", - сказав Черненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На рекламу "Нового курсу" у Тимошенко витратили 100 млн грн

Із наближенням виборів парламентські партії з липня до вересня витратили більше 200 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Політичні бігборди треба заборонити - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути