неділя, 22 липня 2018 19:48

Погоду для Донбасу визначають у Києві - Жебрівський

Погоду для Донбасу визначають у Києві - Жебрівський
Павло Жебрівський висловив сподівання, що після звільнення Донбасу близько 75% переселенців повернуться. Фото: zaxid.media

Донецька та Луганська області можуть бути звільнені та досягти економічного зростання, якщо над цим працюватимуть у Києві.

Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказав колишній очільник Донецької ОДА Павло Жебрівський.

"Якось приїхав Порошенко. Жартую: "Бачиш, Петре Олексійовичу, був дощ. Я домовився - і болото висохло". Він каже: "Ні, Павле. Погода робиться у Києві". Це правда. Доля Донеччини і Луганщини визначається у центрі. Збудувати комунізм в окремо взятому колгоспі не можна. Без наведення порядку в країні звільнення тимчасово окупованих територій малоймовірне", - сказав Жебрівський.

Він висловив сподівання, що після звільнення близько 75% нинішніх переселенців повернуться, і назвав найбільшу проблему Донецька і Луганська.

"Така, як і в усій країні: відсутність єдиних правил гри. Український архетип – неймовірний. Якщо запровадити прозорі правила суспільного життя, то "азійські тигри" (нові індустріальні держави Азії — Сінгапур, Гонконг, Республіка Корея і Тайвань, що демонструють високі темпи економічного зростання. - gazeta.ua), порівняно з Україною, будуть "жалким лєпєтом на лужайкє". Це те, чого не вистачає Україні", - сказав Жебрівський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жебрівський розповів про настрої щодо ДНР на українському Донбасі

На підконтрольній проросійським бойовикам території Луганської та Донецької областей станом на жовтень 2017 року проживало не більше 3,2 млн людей.

Повний текст інтерв'ю з колишнім главою Донецької ОДА Павлом Жебрівським читайте на Gazeta.ua та в наступних номерах "Газети по-українськи".

Зараз ви читаєте новину «Погоду для Донбасу визначають у Києві - Жебрівський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути