Ексклюзиви
пʼятниця, 20 липня 2018 10:00

Жебрівський розповів про настрої щодо ДНР на українському Донбасі

Жебрівський розповів про настрої щодо ДНР на українському Донбасі
Павло Жебрівський переконаний, що до 50% жителів підконтрольного Україні Донбасу можна достукатися. Фото: gazeta.ua

Жителі підконтрольних Україні територій Донбасу не хочуть жити в самопроголошених "республіках". Кожен третій є патріотом України.

Таку статистику в інтерв'ю Gazeta.ua озвучив колишній очільник Донецької ОДА Павло Жебрівський.

"Ніхто з людей, які живуть на українському Донбасі, не прагне до ДНР. 15-20 відсотків хочуть повернутися в СРСР. Відсотків 30 - патріотичне ядро. Думаю, що в центральній Україні не в кожній області є такий відсоток.

Підтвердженням цього є слова Ходаковського (Олександр Ходаковський - колишній командир спецпідрозділу СБУ "Альфа" у Донецькій області, екс-голова "служби безпеки" ДНР. - gazeta.ua). "Курячий генерал" Захарченко (ватажок ДНР Олександр Захарченко до війни керував філією столичної фірми "Гаврилівські курчата". - gazeta.ua) казав, що візьме Київ, а потім Лондон. На це Ходаковський йому відповів: "Ти у Краматорськ зайди і з-за кожного рогу по тобі стрілятимуть".

50-55 відсотків - люди, з якими потрібно працювати. Достукуватися до серця, душі, голови. І кожен успішний проект на Донбасі збільшуватиме патріотичне ядро", - переконаний Жебрівський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Їм не треба ніякої України" - Кириченко про території ЛНР та ДНР

На підконтрольній проросійським бойовикам території Луганської та Донецької областей станом на жовтень 2017 року проживало не більше 3,2 млн людей.

Повний текст інтерв'ю з колишнім главою Донецької ОДА Павлом Жебрівським читайте на Gazeta.ua та в наступних номерах "Газети по-українськи".

Зараз ви читаєте новину «Жебрівський розповів про настрої щодо ДНР на українському Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути