неділя, 25 січня 2009 10:39

Плівки Мельниченка будуть вивчати європейські експерти

Експертами у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, в рамках якої відбудеться комплексна судово-фоноскопічна експертиза плівок екс-майора Держслужби охорони Миколи Мельниченка, призначено 3 європейських фахівців.

Про це повідомив генеральний прокурор Олександр Медведько в інтерв"ю "Дзеркалу тижня", опублікованому у суботу, 24 січня.

"Мельниченко – людина непроста, в нього, скажемо так, є своя позиція в цій справі, з ним складно працювати. Але врешті-решт, попри різні його вимоги, в Посольстві України в США ми провели всі необхідні слідчі дії", - сказав він.

"В грудні минулого року наша слідча група виїхала туди і в присутності трьох фахівців з двох європейських країн ми вилучили в нього оригінали плівок, пристрій, яким він, за його словами, робив ці записи", - нагадав Медведько.

"Постановою слідчого цих фахівців призначено експертами у справі. З їхньою участю у січні-лютому ми призначимо комплексну судово-фоноскопічну експертизу. Після цього отримаємо результат, який стане основою для подальшого просування у справі", - сказав генпрокурор.

Водночас, він зазначив, що "дуже важко розслідувати справу, коли немає основних свідків – Олексія Пукача (екс-керівник Департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України, знаходиться в розшуку), Юрія Кравченка (колишній голова МВС, якого звинувачували у зникненні Гонгадзе і який помер у березні 2005 року – за офіційною версією, в наслідок самогубства)".

Водночас, відповідаючи на запитання, як просувається інша резонансна справа - про отруєння тоді кандидата в президенти, а нині президента Віктора Ющенка - і чи правда, що у ній уже опитано мало не 800 свідків, Медведько сказав:

"Минулого року проведено великий обсяг робіт, виконано понад тисячу слідчих дій, у тому числі доопитано велику кількість свідків – скільки, я не рахував".

"У тому, що факт отруєння мав місце, в мене, в Миколи Голомші – заступника (генпрокурора), який курирує розслідування цієї справи, та членів слідчої групи сумнівів немає. І цей факт доведений матеріалами кримінальної справи. Ми робимо все для того, щоб розкрити цей злочин", - запевнив Медведько. Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Плівки Мельниченка будуть вивчати європейські експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути