пʼятниця, 07 червня 2013 12:35

Під РУВС принесли 30 червоних шапок: "Якщо слідчий відмовиться їх брати, передамо Януковичу"
5

Фото: Фото: Олеся Дубовик

Два десятки активістів пройшлися від метро "Арсенальна" до Печерського відділку міліції у червоних шапочках.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Як пояснили учасники акції, декілька днів тому міліція провела обшуки у кількох активістів у рамках рослідування справи щодо закидання сніжками депутатів від Партії регіонів під Верховною Радою 2 квітня. Під час обшуків правоохоронці шукали червону шапку, в якій нібито був одягнутий один із обвинуватців подій. Однак поки вони нічого не знайшли.

Саме тому активісти вирішили принести до міліції різноманітні шапочки червоного кольору як "доказ" причетності до закидання сніжками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві до РУВС принесуть півсотні червоних шапочок

"Міліція вважає страшним злочином мати вдома червону шапку, бо це той доказ, який вони зараз шукають. Тому ми принесли їм різні шапочки, аби вони вибрали, яка їм більше до вподоби", - розповів про мету акції координатор Комітету визволення політв'язнів Микола Коханівський.

Дорогою від метро до відділку активісти пройшли у різних головних уборах червоного кольору та вигукували "Геть мєнтовський бєспрєдєл!" та "Судді, пам'ятайте, влада не вічна".

Також учасники акції несли великий банер жовто-блакитного кольору з написом "Ми - майбутнє, яке ви саджаєте".

Коли активісти дійшли до райвідділку, то зняли ці шапочки, аби передати їх слідчому у справі.

"Якщо слідчий відмовиться їх брати, то ми передамо Януковичу, в якого патологічна жадібність до наших шапок", - пояснив один із активістів.

Однак до будівлі міліції активістів не пустили. До них вийшов представник правоохоронних органів і запросив двох-трьох учасників до себе в кабінет, аби там обговорити цю ситуацію. Проте учасники акції відмовилися туди йти і залишили всі свої шапки на ганку райвідділку. Загалом там залишилося 30 різних головних уборів.

Зараз ви читаєте новину «Під РУВС принесли 30 червоних шапок: "Якщо слідчий відмовиться їх брати, передамо Януковичу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути