вівторок, 28 травня 2013 17:27

"КУПРівці" позначили кордон між демократичною Україною і "приватною автономією "Межигір'я"

"КУПРівці" позначили кордон між демократичною Україною і "приватною автономією "Межигір'я"

Десяток активістів намагалися встановити неподалік резиденції президента Віктора Януковича "Межигір'я" прикордонний знак, однак їх не пустила міліція.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Активісти Коаліції учасників помаранчевої револіції принесли до села Нові Петрівці, де знаходиться резиденція, дерев'яний стовп із біло-блакитними смужками. Таким чином, за їхніми словами, вони хотіли позначити кордон між демократичною Україною та "приватною автономією "Межигір'я".

Цю акцію приурочено до Дня прикордонників, який відзначається сьогодні.

"Поставивши демаркаційну лінію, ми відділимо демократичну Україну від особливої зони - приватної автономії "Межигір'я" таким собі межигірським анклавом. У світі це буде вже другий анклав після Ватикану. Та різниця в тому, що у Ватикані Папу обирають, а у нас призначають кланами, "Сім'єю". І ще й те, що Ватикан значно менший за "Межигір'я", - пояснив координатор КУПРу Сергій Мельниченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нас намагалися залякати" - у Межигір'ї затримали львівських журналістів

Він також наголосив, що це буде лише перша акція. Надалі ж активісти планують на офіційному рівні закріпити цей кордон. Однак до самого "Межигір'я" вони так і не дійшли. На середині дороги від шосе їх зупинив кордон міліції. Поряд також чергували ще зо п'ять машин із правоохоронцями.

Представники місцевої влади пояснили, що далі прохід заборонено, оскільки це є охоронним об'єктом. Хоча до самої резиденції ще було далеко.

/media/video/499455/1_499455.mp4

Коли ж Мельниченко та ще декілька активістів намагалися прорватися крізь міліціонерів, їх узяли в коло та не пропустили далі. Суперечка між правоохоронцями та активістами продовжувалася півтори години. У той час, коли деякі активісти намагалися пройти, інші таки встановили стовп.

Наразі КУПРівці досі намагаються пройти ближче до "Межигір'я". Вони запевняють, що мають на це повне право, оскільки жодних ознак охоронної території немає.

Зараз ви читаєте новину «"КУПРівці" позначили кордон між демократичною Україною і "приватною автономією "Межигір'я"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути