середа, 22 травня 2013 16:15

"Нас намагалися залякати" - у Межигір'ї затримали львівських журналістів

"Нас намагалися залякати" - у Межигір'ї затримали львівських журналістів
"Беркут" обшукав журналістів і редакційну машину, а також перевірив усі їхні документи. Фото: tvi.ua

У селі Нові Петрівці, де знаходиться президентський будинок, озброєні бійці спецзагону "Беркут" без пояснення причин затримали редакційний автомобіль газети "Експрес" та журналістів, які перебували у ньому.

Бійці обшукали журналістів та редакційну машину. Перевіряли посвідчення, посвідки про відрядження, записали домашні адреси, з'ясовували мету появи у "Межигір'ї".

За деякий час на допомогу "Беркуту" приїхали ще й працівники СБУ та ДАІ, котрі також повторили процедуру обшуку та своєрідного допиту повторно. Блокування журналістів тривало понад годину, потім їх відпустили. Однак згодом редакційне авто по дорозі з Межигір'я супроводжували дві чорні Тойоти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Межигір'я затримали знімальну групу ТВі за зйомку стендапу

"Склалося враження, наче нас просто намагалися залякати", - каже журналіст газети "Експрес" Юрій Грицик.

Журналісти газети готують репортаж про витрати коштів, пов'язані із перекриттям доріг під час руху президентського кортежу.

Нагадаємо, на початку квітня активісти Демократичного Альянсу, що влаштували акцію протесту під Межигір'ям, Василь Гацько та Максим Панов отримали сім і п'ять діб відповідно в ізоляторі тимчасового утримання. Максима Панова судили після візиту активістів ДемАльянсу в Межигір'я. Василя Гацька посадили на 5 діб після проведення біля воріт Межигір'я акції з вимогами випустити Максима Панова. Причиною затримання, за словами міліції, стало порушення порядку проведення мирних зібрань.

Зараз ви читаєте новину «"Нас намагалися залякати" - у Межигір'ї затримали львівських журналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

56

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути