середа, 22 лютого 2012 09:31

Павличко: президент боїться Табачника, бо ним командує Москва

Павличко: президент боїться Табачника, бо ним командує Москва

Президент України Віктор Янукович боїться міністра освіти та науки Дмитра Табачника, тому і не звільняє його.

Таку думку в ефірі 5 каналу висловив поет, публіцист, перекладач, громадсько-політичний діяч Дмитро Павличко.

"Міністр освіти не з цього ж починав, - прокоментував він зменшення кількості годин української мови у школах. - Він же вже багато зробив для того, щоб українська мова потихеньку зникала з позицій головного предмету".

Водночас Павличко наголосив: "Система освіти сьогодні в руках не міністра освіти, а чиновника, яким командує Москва. А наш президент його боїться".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табачник хоче впливати на хід історії методом насильства

"Наш президент боїться міністра освіти. Боїться точно як Щербицький (Володимир Щербицький) боявся Маланчука (Валентин Маланчук, компартійний діяч часів УРСР), бо Маланчука поставив Суслов (Михаил Суслов). Сьогодні наш президент боїться. Він бачить: студенти виходять на демонстрації, частина ректорів не погоджується, не приймають цього міністра. Все одно він нічого не робить. Він бачить, що нарешті дівчинка встає і б'є міністра віником з квітів... і нічого, це все проходить так, наче цього ніхто не бачить", - пояснив він.

Поет переконаний, що українську мову має захищати держава. Але наразі, за його словами, влада робить все, аби її знищити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція вимагає негайно звільнити "ворога України" Табачника

Водночас, відповідаючи на запитання, чи могли б на референдумі 70% українців, як у Латвії, висловитися на підтримку української мови, він наголосив: "В Україні ми виграли б такий референдум, але ми виграли б, мабуть, скромно його".

За його словами, якби такий референдум проводився би. то влада намагалась би його сфальсифікувати, як сфальсифікувала останні президентські вибори та вибори до місцевих органів влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табачник позбавив школярів історії України - ЗМІ

"Ми повинні вийти і ми вийдемо і будемо захищати свою мову. Наша влада там на горі розуміє: не зачіпати цього питання. Але тихенько запроваджувати...", - підсумував Павличко.

Зараз ви читаєте новину «Павличко: президент боїться Табачника, бо ним командує Москва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути