понеділок, 20 лютого 2012 11:17

Табачник хоче пожертвувати українською мовою та історією заради інформатики

Табачник хоче пожертвувати українською мовою та історією заради інформатики

Міністр освіти Дмитро Табачник заперечує, що зі шкільної програми зникне дисципліна "Історія України", а цей курс читатиметься в курсі загальної історії.

Про це він заявив у коментарі газеті "Сегодня".

"Абсолютна неправда! Схрещувати предмети ніхто не буде", - заявив Табачник.

"Справа в тому, що в стандарті записано: гуманітарна складова досягається викладанням наступних предметів - і йде перерахування. Це норма стандарту, де через кому записана "Історія України", "Загальна історія" і т.д. Але якщо в розділі "Природничі науки" записана "Біологія" і "Географія", "Фізика" і "Хімія", це не виходить, що біологію з географією й фізикою з хімією хтось буде схрещувати!" - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У похміллі Табачник так само компетентний, як у освіті

Міністр також підкреслив, що Міносвіти поки не має відношення до проекту: "Це проект, що розробляється групою вчених Національної академії педагогічних наук і який потім, після закінчення його підготовки, буде переданий у міністерство й виставлений для обговорення".

Говорячи про скорочення кількості уроків української мови й літератури, Табачник пояснив, що  подібні пропозиції дійсно будуть розглядатися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табачник відчуває, що вічно не сидітиме у своєму кріслі

"Не пам'ятаю конкретні цифри, але скорочення можливі, серед іншого вони можуть торкнутися української мови й історії. Робиться це з двох причин, - сказав він. - По-перше, щоб 1 урок на тиждень заощадити для більш поглибленого вивчання інформатики. Друга причина - це плани введення уроків другої іноземної мови".

За словами Табачника, у Європі, "куди так хочуть наші доброзичливці, 85% школярів учать дві іноземні мови".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти: "Освітня реформа Табачника — найгірше, що можна було вигадати"

"Для інформатики й другої іноземної мови потрібні додаткові години, але додати 9-10 уроків на тиждень не дозволяють фізіологічні норми. Тому на певні скорочення міністерство, можливо, піде", - сказав він.

Наразі в 5-7 класах українську мову вчать 3 години на тиждень, в 8-11 класах - 2 години на тиждень. Пропозиція академії - 2 години на тиждень із 5 по 11 клас. Також на 1 урок на тиждень планують скоротити вивчення в 5-9 класах історії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студенти і викладачі КПІ обіцяють Табачнику непереливки

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Дмитро Табачник затвердив нові учбові плани для середньої школи. Згідно з новим учбовим планом, кількість уроків з української мови скорочується до двох на тиждень, кількість годин на вивчення української літератури також зменшується. Крім того, історія України взагалі вилучена з розкладу занять.

Зараз ви читаєте новину «Табачник хоче пожертвувати українською мовою та історією заради інформатики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

160

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути