середа, 01 лютого 2012 20:09

Досвід Обами українські політики ніколи не повторять - експерт

Досвід Обами українські політики ніколи не повторять - експерт

Соціальні мережі не вплинуть на парламентські вибори 2012 року, бо мають невеликий ефект. Тут діє правило "той, хто читає Фейсбук, на вибори не ходить",а результати виборів все одно вирішують "бабушки".

Таку думку висловив політтехнолог Денис Богуш під час кругового столу "Соціальні мережі як інструмент політичного впливу на парламентських виборах в Україні 2012 року", що сьогодні провів Аналітичний центр "Політика".

"Соціальні мережі не мають до виборів ніякого відношення. Дуже маленький ефект, бо вибори все одно вирішують бабушки. Є правило - "той, хто читає Фейсбук, на вибори не ходить", - каже Богуш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чепак вважає, що атаки на сайти Януковича та МВС обмежують права громадян

На думку експерта, політики в Україні не вміють ефективно користуватися інтернет-технологіями, тому не варто думати, що хтось зможе повторити шлях Барака Обами, основна агітація якого проходила в соціальних мережах.

"Досвід Обами ми не можемо застосувати в принципі. Ніколи. Перша причина – він чорний, основний його меседж – "зміни" і "ми можемо". Американці повірили, що якщо вони змінять колір шкіри, то всі проблеми вирішаться. По-друге, він чудовий оратор. У нас такі тільки Яценюк і Тимошенко, але й вони не дотягують до його рівня. По-третє, у них інші технології, у нас розвиток інтернету ще не доріс до американського", - переконаний Денис Богуш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліція збирає інформацію про користувачів Ex.ua

У свою чергу, Голова Комітету виборців України Олександр Черненко зазначив, що на парламентських виборах 2012 року буде найактивніше використання нових технологій.

"Хоча вони не є ключовими, домінантними, а лише допоміжними. Ставка все одно робиться на методи "від дверей до дверей", особистий контакт з виборцями", - наголосив Черненко.

"У соціальних мережах політик має пам'ятати про чесність і щирість тих меседжів, які пишуть. Молоду аудиторію важко обманути, фальш вони бачать у кожній букві. Ті, хто пишуть з прес-служби, мають максимально відчути стиль, бачення, емоції політика, від імені якого пишуть", - підкреслив голова КВУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Facebook розіграли п'єсу - глядачі були уважними і мовчали

На його думку, прихильники Партії Регіонів мало користають соціальними мережами.

"Аудиторія соціальних мереж – національно-демократична. "Регіоналів" там немає. Можливо вони трохи представлені "Вконтакте". Рівень дискусії у Фейсбук ведеться радикально проти нинішньої влади, ця аудиторія опозиційна до влади. Тому опозиції потрібно подумати, як використати це ефективно. Поки що це в них не виходить", - резюмував Черненко.

Зараз ви читаєте новину «Досвід Обами українські політики ніколи не повторять - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути