Ексклюзиви
пʼятниця, 13 січня 2012 11:48

У Facebook розіграли п'єсу - глядачі були уважними і мовчали

У Facebook розіграли п'єсу - глядачі були уважними і мовчали

У мережі "Фейсбук" відбулася прем'єра п'єси за романом Теодора Фонтане "Еффі Бріст". Організатори стверджують, ніби це перша театральна постановка в соціальній мережі, але раніше такий експеримент вже проводили в "Твіттері".

Популярний роман, що вважається запізнілою класикою німецького реалізму, вперше побачив світ як окреме видання в 1895 році. Для онлайн-сцени його адаптував берлінський Театр імені Максима Горького.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фортепіано грає п'єси для однієї руки

П'єса розігрувалася на "Фейсбук"-сторінці закладу у вигляді оновлень статусу, додавань фото і записів різних персонажів на "стіні". Користувачі з хвилюванням стежили за тим, як благородна дама відважується на адюльтер і страждає не гірше Анни Кареніної або Емми Боварі. "Були раді спробувати щось нове і дізналися багато цікавого про те, як у нашому ремеслі може стати в нагоді Інтернет", - повідомляють з театру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'єсу про голодомор назвали антиурядовою

Без інтерактиву не обійшлося. Наприклад, аудиторію просили голосувати за весільні сукні та допомогти у складанні любовного листа. Коли на "стіні" з'являлися несвоєчасні повідомлення про напади кашлю, модератор і оповідач, прозоро зашифрований як Тео фон Тейн, закликав "зал" до тиші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польський театр поставив п'єсу за романом Андруховича

У відповідній групі зареєструвалися близько 1 200 осіб. О восьмій вечора призначеного дня групу закрили. Організатори відзначають, що глядачі вели себе добре, були уважними та мовчали, коли треба було мовчати. Інші бажаючі дивилися п'єсу, не перебуваючи в "залі", - немов по телевізору.

Онлайн-постановка була організована напередодні вистави, яка пройде на більш традиційних підмостках в цю суботу.

Зараз ви читаєте новину «У Facebook розіграли п'єсу - глядачі були уважними і мовчали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути