четвер, 27 жовтня 2011 21:43

Український "Фейсбук" створили за півтора року

Український "Фейсбук" створили за півтора року

Новий соціальний ресурс Friendin.net створила за півтора року українська компанія "Френдін". Автором і натхненником проекту виступив дніпропетровський бізнесмен Анатолій Глоба, 29 років. Над проектом працювали 20 українських програмістів. Загалом у проект інвестували 1,5 мільйонів доларів.

Його сьогодні представили в одному з ресторанів Києва. Зараз нова мережа працює в тестовому режимі. Розробники обіцяють вже з початку листопада запустити її у повну потужність.

"Ми взяли найкраще від усіх соціальних мереж, які зараз є, і переписали це у своєму баченні. Добавили дещо своє і у нас вийшла унікальна мережа. Наприклад, інтерфейс мережі можна змінити під конкретного користувача - окремі структурні блоки користувач може розмістити на екрані за власним бажанням. Ми адаптували її під сенсорні екрани телефонів, для зручнішого користування", - розповів на презентації Глоба.

Крім цього в платформу мережі добавили можливість спілкування у відеорежимі за допомогою відеочату, канал якого може витримати до 200 тисяч спілкувань в хвилину. Також добавили нову функцію перегляду медіа файлів. Тепер з них можна формувати плей-списки які будуть йти в послідовності один за одним.

Сервера нової соціальної платформи знаходяться у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Український "Фейсбук" створили за півтора року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути