пʼятниця, 23 грудня 2011 22:43

Партіарх Кирило розкритикував соціальні мережі та віртуальний світ

Партіарх Кирило розкритикував соціальні мережі та віртуальний світ

Патріарх Московський і всієї Русі Кирил висловив думку, що "духовне відродження парадоксальним чином відбувається в умовах наростаючої моральної деградації деяких верств суспільства".

Предстоятель Російської православної церкви заявив про це 23 грудня у своїй доповіді на Єпархіальних зборах Москви в храмі Христа Спасителя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хакери Кирила атакували сайт УПЦ КП

"Одним з яскравих проявів цієї тенденції став масовий відхід молоді в комп'ютерні світи, відмова від живого спілкування з близькими і друзями, існування під віртуальною маскою", - зазначив владика.

За словами глави РПЦ, "наївна довіра нинішнього людини до інформації, викладеної в соціальних мережах, укупі з моральної дезорієнтацію і втратою базисних цінностей роблять наших сучасників особливо уразливими для маніпулювання їх свідомістю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На службу Патріарха Кирила зібралося 10 тисяч буковинців

"Зміна політичного вектора не може докорінно змінити і ощасливити суспільство, якщо немає установки на перетворення людської особистості", - підкреслив патріарх Кирило.

Він додав, що зусилля РПЦ "значною мірою спрямовані на те, щоб консолідувати наших сучасників, об'єднати різні народи, покоління, соціальні групи навколо загальних справ заради ближніх, країни, церкви".

Зараз ви читаєте новину «Партіарх Кирило розкритикував соціальні мережі та віртуальний світ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути