Ексклюзиви
пʼятниця, 28 січня 2011 17:00

Соціальні мережі не спричиняють залежність - психолог

Соціальні мережі не спричиняють залежність - психолог

Доктор психології Артур Гараганов з Росії заперечує негативний вплив соціальних мереж на людину. За його словами, спілкування в соцмережі дозволяє розширити кількість контактів.

"Звичайно, це віртуальні контакти, тим не менш, це дозволяє показати людині себе, встановити якісь віртуальні зв'язки", - пояснив психолог.

Сьогодні навіть діти намагаються зареєструватися в соціальній мережі і по ній спілкуватися зі своїми однокласниками і навіть їх батьками.

"Ті люди, які переважно проводять свій час за комп'ютером, виходять в соціальну мережу, тому що робота рутинна, а їм хочеться спілкування, хочеться переключитися", - підкреслив Гараганов, пояснюючи, хто найбільше потребує соцмереж.

"А ввечері після роботи вони повертаються до цих думок і теж намагаються увійти в мережу і викласти туди щось нове про себе", - зазначив психолог.

При цьому він заявив, що спілкування в соціальній мережі не можна назвати залежністю. Соцмережа дозволяє людині бути максимально включеною в сучасне суспільство та його ритм, резюмував Гараганов.

"Так, віртуальне спілкування затягує. Але не можна однозначно сказати добре це чи погано, тому що людина залежна ще до того, як зареєструється в мережі. Вона вже страждає, а в мережі це проявляється", - вважає доктор психології.

Разом з тим, якщо якась велика соціальна мережа раптом закриється, то користувачі відчують справжній стрес, впевнений Гараганов.

За матеріалами: Вести

Зараз ви читаєте новину «Соціальні мережі не спричиняють залежність - психолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути