субота, 27 липня 2013 16:47

Олігархи можуть повстати проти Януковича — політолог

Олігархи можуть повстати проти Януковича — політолог
Віктор Небоженко Фото: news2000.com.ua

Перед високопосадовцями з Донбасу стоїть завдання забезпечити Віктору Януковичу перемогу на президентських виборах у 2015 році. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав політолог Віктор Небоженко.

"Але водночас — позбутися олігархів і створити тоталітарну державу. Янукович хоче бути не просто найбагатшим, а й незалежним від інших дуже багатих. Тоді олігархи повстануть проти нього, а населення підтримає їхніх ставлеників. Можлива зміна влади силовим шляхом", - зазначив він.

За словами експерта, донецькі чиновники мають особливість в тому, що підпорядковуються особистому наказу та виконують будь-що, не думаючи про наслідки.

"Вони намагаються позиціонувати себе як важливих людей — еліту. Західноєвропейська література сміялася над вихідцями з низів — розбагатілими буржуа, що вони не так одягаються, розмовляють. Наші переживають приблизно такий самий період. У країні не залишилося еліти, тому ті, хто вибиваються у владу, прагнуть такою стати. Їм усе одно, куди їхати, — на Афон чи в Куршавель. Головне — аби було модно, відчуття значимості та визнання", - наголосив Небоженко.

"Президент призначає на посади не просто донецьких, а того, кого знає особисто. Це феодальний та мафіозний спосіб управління. Німецький чи польський чиновник виконують закони. Їм у голову не прийде підпорядковуватися сімейним або політичним зв'язкам. А у феодальній країні все зводиться до однієї людини. В Україні — до Януковича. Задача чиновників — підкорятися царю. Такий шлях гірший, ніж олігархія", - зауважив політолог.

Він вважає, що "донецькі" не мають соціальної опори.

"Але досі існує електоральне гетто, яке вже зрозуміло, що його обманюють. Це близько 15 відсотків людей на Східній Україні, які історично голосували тільки за своїх", - пояснив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Олігархи можуть повстати проти Януковича — політолог ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути