Ексклюзиви
середа, 03 березня 2010 14:24

НУ-НС запам"ятав "ні" від Тимошенко, тому пішов до Януковича

НУ-НС запам"ятав "ні" від Тимошенко, тому пішов до Януковича

Блок "Наша Україна – Народна Самооборона" розпочав переговори з Партією регіонів про створення коаліції через неможливість досягти домовленостей з БЮТ.

Про це в інтерв"ю для "Газети по-українськи" розповів "нунсівець" Анатолій Матвієнко.

"Наша фракція запропонувала зібрати коаліцію і висунути свого прем"єра. У понеділок я це прямо сказав Юлії Володимирівні, а вона сприйняла це як образу і зраду", - зазначив він.

Матвієнко повідомив, що його фракція хотіла домовитися з БЮТ про збереження коаліції, проте не вдалося.

"У понеділок вони нам заявили: якщо ви, блок НУ-НС, зберете 72 підписи, тоді можемо починати розмовляти про вашого прем"єра. Я сказав, що це нелогічно і нечесно для початку розмови. Адже достатньо одного мого звернення, щоб розглядали це питання. Тимошенко сказала нам "ні". Тому ми можемо починати переговори з "Регіонами", - сказав він.

За словами нардепа, його фракція готова створити коаліцію з "регіоналами", якщо Янукович відмовиться від радикальних речей.

"Треба домовитися не чіпати спірні питання, доки не вийдемо з кризи. Зокрема, відкинути розмови про базування російського Чорноморського флоту, про газотранспортну систему, другу державну мову, Єдиний економічний простір, митну угоду - все це не вписується в європейську стратегію, яку вже законодавчо закріплено", - вважає Матвієнко.

На думку "нунсівця", зараз брати владу - це неймовірна відповідальність і доля камікадзе. Кандидатуру свого прем"єра НУ-НС пропонує, бо "монополія Януковича і "Регіонів" може привести країну до виродження".

"Україна різна. Тому повинні накласти мораторій на спірні питання. Це дасть можливість не збурювати ситуацію всередині країни. Якщо ні, тоді можливе формування коаліції не правовим шляхом – через індивідуальне входження в неї. Якщо Янукович починатиме з цього, то це дорога в нікуди. Або нас чекають дострокові вибори", - розповів депутат.

Повне інтерв"ю з Анатолієм Матвієнком читайте в "Газеті по-українськи" у п"ятницю, 5 березня.

Зараз ви читаєте новину «НУ-НС запам"ятав "ні" від Тимошенко, тому пішов до Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути