середа, 30 грудня 2015 15:41

"Нормандська четвірка" зустрінеться у січні

"Нормандська четвірка" зустрінеться у січні
tsn.ua

У січні 2016 року відбудеться зустріч міністрів закордонних справ України, Німеччини, Франції, Росії. Про це 30 грудня під час телефонної розмови домовились лідери "нормандської четвірки", повідомляє Інтерфакс.

Також говорили про необхідність повного припинення вогню на Донбасі.

"Президент Петро Порошенко поінформував про ескалацію на Донбасі в останні тижні і підкреслив неприпустимість невиконання Мінських домовленостей Росією і проросійськими бойовиками. Співрозмовники домовилися про необхідність повного припинення вогню", - повідомила прес-служба президента.

Лидери "нормандскої четвірки" закликали на початку 2016 року активізувати роботу тристоронньої контактної групи щодо проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей.

"У цій роботі має бути задіяно Бюро з демократичних інститутів і прав людини. З метою підтримки порядку і забезпечення безпеки під час виборчого процесу потрібно розгорнути на території окупованих районів Донбасу спеціальну місію Євросоюзу з дотримання миру в рамках спільної політики безпеки та оборони ЄС" , - йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Президент України вказав на необхідність скасування фейкових "виборів", призначених бойовиками. Також підкреслив, що вибори на Донбасі мають відбутися за участю українських партій, українських ЗМІ, Центральної виборчої комісії, міжнародних спостерігачів. ОБСЄ повинна отримати повний доступ до всієї окупованої території і до кордону.

Зараз ви читаєте новину «"Нормандська четвірка" зустрінеться у січні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути