Ексклюзиви
вівторок, 27 серпня 2024 01:08

Нардеп-втікач Дмитрук пішки перейшов пункту пропуску з Молдовою - журналіст

Нардеп-втікач Дмитрук пішки перейшов пункту пропуску з Молдовою - журналіст
Журналіст Михайло Ткач розповів, як нардепу Артему Дмитруку вдалось втекти з країни. Фото: РБК

Колишній народний депутат від "Слуги народу", а нині позафракційний Артем Дмитрук 24 серпня незаконно пішки перетнув кордон з Молдовою через пункт пропуску "Паланка".

Він одразу звернувся до поліції, де попросив про захист і нібито отримав тимчасовий притулок. В цей день він вилетів із Кишинева до Рима, повідомив журналіст "Української правди" Михайло Ткач.

Правоохоронці Молдови не заарештували нардепа, оскільки на той момент для затримання не було законних підстав, наприклад, рішення суду чи оголошеної підозри про скоєння злочину. Але вони отримали запит від українських колег на арешт Дмитрука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після втечі Дмитрука президент зібрав генпрокурора, голову Держприкордонслужби і силовиків. Потрібні дії

Наступного дня, 25 серпня, українська сторона офіційно оголосила Дмитруку про підозру, що надало молдавським правоохоронцям підстави для його затримання у разі повернення до Молдови.

Наразі місцезнаходження Дмитрука залишається невідомим. За однією версією, він з Рима вирушив до Лондона, за іншою - до Стамбула.

У січні 2022 року Артем Дмитрук влаштував бійку на засіданні земельної комісії Одеської міської ради.

У жовтні 2023 року в центрі Києва сталася бійка за участю позафракційного депутата Дмитрука та депутата від фракції "Слуга народу" Олександра Куницького.

Також відомо, що у лютому 2024 року Дмитрук вніс заставу за монаха Києво-Печерської Лаври ієродиякона УПЦ МП Павла Музичука, затриманого Службою безпеки України за підозрою у виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії РФ проти України.

Крім того, журналісти Bihus.Info знайшли докази співпраці позафракційного народного депутата Артема Дмитрука з підозрюваним у п'яти злочинах проти України Сергієм Чертиліним.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп-втікач Дмитрук пішки перейшов пункту пропуску з Молдовою - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути