пʼятниця, 06 грудня 2019 16:04

Нардепи підготували компромісний проект закону про "зелений" тариф
10

Комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку підготував законопроект, який вирішує усі спірні питання щодо "зеленого" тарифу - документом передбачено його добровільне зниження.

Про це написала народний депутат України від фракції "Слуга народу", член комітету з питань економічного розвитку Людмила Буймістер на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Нам, представникам комітету Верховної Ради з економічної політики вдалося досягти історичного компромісу. Ми переконали інвесторів та міжнародних кредиторів добровільно піти на зниження ставок "зелених" тарифів. Відповідний законопроект, що передбачає зниження зеленого тарифу для великих виробників, я подаю сьогодні до Верховної Ради. Рухаємось до безвуглецевого майбутнього і нових інвестицій в Україну", - написала Буймістер.

Народний депутат нагадала, що президент України Володимир Зеленський поставив мету - Україна має бути лідером у розвитку "зеленої" енергетики. Проте вона зазначила, що "зелений" тариф, який гарантувався виробникам, є обтяжливим для енергогалузі, але його ретроспективна зміна загрожувала б державі позовами від інвесторів, тому депутати запропонували можливість його добровільного зниження.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Ми постали перед складною ситуацією. З одного боку - не викликає сумнівів, що майбутнє наших дітей залежить від того, чи будемо ми продовжувати забруднювати атмосферу, чи будемо виробляти чисту енергію. З іншого боку, "зелений" тариф, який гарантувався виробникам, ще 10 років тому ставав обтяжливим для галузі. Його ретроспективна примусова зміна загрожувала би державі багатомільйонними позовами від інвесторів, як це сталось зокрема в Іспанії", - написала Буймістер.

Нагадаємо, Зеленський 27 листопада на українсько-литовському економічному форумі заявив, що ретроспективної зміни "зеленого" тарифу не буде та українська влада не планує робити жодних кроків, які погіршать умови ведення бізнесу в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи підготували компромісний проект закону про "зелений" тариф». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути