Ексклюзиви
четвер, 22 серпня 2024 22:45

Нардеп чкурнув із дружиною на відпочинок до Італії під виглядом службових відряджень - Слідство.Інфо
3

Народний депутат від партії "Батьківщина" Олег Мейдич під виглядом службових відряджень двічі виїжджав до Італії. Також виїжджала до Італії його дружина, повідомили "Слідство.Інфо"
Фото: slidstvo.info
Дружина нардепа Олега Мейдича Тетяна
Нардеп Олег Мейдич із дружиною Тетяною

Народний депутат від партії "Батьківщина" Олег Мейдич під виглядом службових відряджень двічі виїжджав до Італії.

Про це з посиланням на судовий реєстр і власні джерела повідомили "Слідство.Інфо".

53-річний Олег Мейдич, який є першим заступником голови Комітету з питань аграрної та земельної політики, навесні і влітку 2023 року отримав від Верховної Ради дозвіл на виїзд у відрядження.

Мейдич двічі виїжджав з України: з 27 квітня по 5 травня 2023 року і з 17 по 27 липня того ж року. Обидва рази - на підставі розпоряджень голови Верховної Ради Руслана Стефагчука і обидва рази він порушував терміни повернення з відряджень, пише ЗМІ.

На підставі розпорядження від 19 квітня 2023 року Мейдича відрядили до міста Брюссель для проведення зустрічей у рамках проєкту "Інституційна та політична реформа для малого сільського господарства". Тоді нардеп мав повернутися до України 1 травня, а повернувся 5 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрадання газу на понад два мільярди: НАБУ розповіло про схему нардепа Дубневича

Також Мейдич виїжджав за кордон у липні 2023 року. Хоча відрядження мало тривати п'ять днів, нардеп був за кордоном 10 днів. Стефанчук відправив Мейдичка до Литви, де той мав провести зустрічі з депутатами Сейму і високопосадовцями Литовської Республіки.

"Щоправда, судячи з документів, з якими ознайомилися журналісти, Мейдич не відвідував зазначені країни - Литовську Республіку ы Королівство Бельгія, - а натомість відпочивав в Італії. Згідно з отриманою від джерел інформацією, 28 квітня 2023 року Олег Мейдич приземлився в аеропорту міста Болонья, а 5 травня вилетів з Італії через один із аеропортів Мілану", - повідомляють "Слідство.Інфо".

Разом з Олегом Мейдичем подорожувала його дружина Тетяна Мейдич, яка того ж таки 28 квітня приземлилася у Болоньї. Покидала країну жінка також 5 травня, але окремо від чоловіка - через аеропорт Bergamo Orio Al Serio, який знаходиться неподалік від Мілану.

Під час другого відрядження нардепа, 26 липня 2023 року, Тетяна Мейдич вилітала з уже згаданого Bergamo Orio Al Serio.

Журналісти зателефонували народному депутату, щоб розпитати про деталі робочих поїздок за кордон. Чоловік, який зняв слухавку, сказав, що він - помічник Мейдича. Він пообіцяв передати інформацію про дзвінок журналістів і кинув слухавку.

Тетяна Мейдич телефоном повідомила, що не буде спілкуватися із журналістами і кинула слухавку.

У Верховній Раді не відповіли на запитання "Слідства.Інфо", чи їздив Мейдич у відрядження за кордон у травні і липні 2023-го. Повідомили лише, що на кілька днів у травні (02.05-5.05) та у липні (24.07-27.07) нардеп брав відпустку.

У 2019 році Олег Мейдич обирався до парламенту від партії "Батьківщина" по округу у Вінницькій області.

Торік "Схеми: корупція в деталях" повідомляли, що нардеп від "Слуга народу" Олександр Куницький влітку 2023-го отримав погодження Верховної Ради на виїзд протягом п'яти днів у короткотермінове відрядження до Ізраїлю, але пробув за кордоном майже три тижні. У проміжку після відрядження і до повернення до України Куницького помітили в аеропорту американського штату Флорида.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп чкурнув із дружиною на відпочинок до Італії під виглядом службових відряджень - Слідство.Інфо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути