пʼятниця, 20 листопада 2009 18:20

Наливайченко хоче захистити вітчизняні ЗМІ від кібертерористів

Наливайченко хоче захистити вітчизняні ЗМІ від кібертерористів
Голова Служби безпеки Валентин Наливайченко виступає за посилення відповідальності за тероризм.

"Ми маємо базовий закон про боротьбу з тероризмом, він дуже добрий, він європейський, там питань немає... Але треба іти далі: інтернет-простір, кіберзлочинність, кібертероризм, треба вас (мас-медіа) убезпечити, ваші сайти", - сказав він.

"Ви бачите скільки атак іде, але СБУ не має права вас захищати, ми можемо лише порадити провайдеру, як захищати ваші сайти", - додав Наливайченко.

Голова СБУ також зазначив, що очолювана ним служба має недостатньо повноважень для реагування на розповсюдження екстремістської літератури.

"Там вже, де зовсім прямі заклики до повстання або заколоту, там ми маємо право на вилучення цієї літератури. Але це зовсім не ті повноваження, які мають європейські чи російські спецслужби у боротьбі з тероризмом. Треба надавати більше правових підстав і СБУ, і МВС", - сказав Наливайченко.

Разом з тим він зазначив, що на сьогодні в Україні немає системних проявів тероризму, тому ця загроза є актуальною з точки зору необхідності здійснення кроків на попередження.

"З оперативної точки зору - не допускати незаконного завезення зброї, спільні операції з перевірки цілих регіонів по вилученню незаконної зброї і третє - це посилення законодавчої відповідальності за екстремізм, за заклики до екстремізму, до тероризму, посилення відповідальності за літературу екстремістського характеру, за інтернет-сайти", - сказав Наливайченко, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Наливайченко хоче захистити вітчизняні ЗМІ від кібертерористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути