четвер, 12 листопада 2009 18:06

Під час карантину школярі навчаються через Інтернет

Автор: фото: Наталія ВІСИЧ
  Учениця полтавської школи №13 Владислава Мошак виконує вдома завдання з фізики через Інтернет
Учениця полтавської школи №13 Владислава Мошак виконує вдома завдання з фізики через Інтернет

Під час карантину учні школи N13 Полтави продовжують навчання через Інтернет.

— У класного керівника по телефону запитую особистий пароль. Він до кожного уроку і завдання інший. Потім заходжу на інтернет-сайт школи і відкриваю завдання, — пояснює 14-річна Владислава Мошак, учениця 9-Ж класу.

Відкриває свою сторінку із завданнями із фізики. На її початку написано: "Пам"ятайте! Карантин — не канікули". Далі — відеоурок на тему "Опір. Закон Ома". Запускає відео, на екрані з"являється вчитель фізики, директор школи і автор програмного забезпечення Іван Гончаренко. Вчитель веде звичайний урок, викладає теорію із теми, пояснює її на приладах. В окремому посиланні доступний теоретичний матеріал.

Дівчина розв"язує задачі з фізики. Натискає в кінці сторінки кнопку, з"являється оцінка — "12 балів". Вона заноситься в електронний журнал.

По телефону запитую пароль

Через Інтернет у школі N13 навчаються не всі класи.

Індивідуальні завдання розробляють учителі. За оцінками в електронному журналі комп"ютер виставляє бали за семестр. Для першокласників "домашка" — у вигляді мультфільмів, відеозаписів, звукових задач.

Зимові й весняні канікули пропонують скоротити

Учні Полтавщини вже чотири тижні не ходять до шкіл — два тижні канікул і стільки ж карантину. Не навчатимуться до 20 листопада. Епідемії грипу в області немає. Батьки занепокоєні, що вона почнеться, коли діти вийдуть на заняття. Якщо станом на п"ятницю, 13 листопада, захворюваність не зростатиме, то направлять у Міносвіти прохання дозволити розпочати навчання з понеділка, 16-го.

Також освітяни пропонують скоротити зимові й весняні канікули з двох тижнів до одного. Ще тиждень — відпрацьовувати по суботах.

Зараз ви читаєте новину «Під час карантину школярі навчаються через Інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути