середа, 16 березня 2011 14:05

На Банковій розпочалось голодування
5

Фото: Фото: Тарас Подолян/Gazeta.ua

На вулиці Банковій від сьогодні голодують шістнадцять людей.

Усі вони - члени Комітету учасників помаранчевої революції (КУПР), повідомив кореспондент Gazeta.ua.

"Документ, який запропонував Ляшко, допоміг би нам припинити переслідування підприємців, - сказав один з учасників голодування Сергій Мельниченко. - Але цей проект постанови Рада відхилила. Вони там граються у політику, а ми закликаємо їх голодувати. Хоча їм же на сесії ходити треба. Тому не знаю, чи погодяться".

Разом з тим, Мельниченко не озвучив прізвища депутатів, з якими ведуться переговори про участь в акції, але запевнив, що такі депутати можуть знайтись.

"Ми будемо голодувати, поки не припиняться переслідування або ж не звільнять Могильова, бо міліція вже дійшла до абсурду. Не змогли довести, що я встановлював намети, бо мене фізично не було на Майдані у той момент, і тому зробили з мене лідера ОПГ".

Активіст запевнив, що у більшості учасників є досвід голодування. Зокрема, Олександр Місюра, який голодує сьогодні третій день, найбільше у своєму житті голодував 40 днів.

"Відчуття у мене нормальні, хоча й багато палю - до пачки на день. Я собі визначив, що зможу витримати 50 днів. Буду голодувати, поки не вирішать питання або поки мене не забере швидка", - пообіцяв Місюра.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада відмовилася просити президента Віктора Януковича звільнити міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова. За відповідну постанову, внесену депутатом Олегом Ляшком, проголосували лише 119 депутатів.

Зараз ви читаєте новину «На Банковій розпочалось голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути