Ексклюзиви
понеділок, 14 березня 2011 21:05

Біля адміністрації Януковича "палили" Могильова
6

14 березня 2011 року, біля адміністрації президента Віктора Януковича активісти громадських організацій розпочали всеукраїнську акцію з вимогою відставки голови МВС Анатолія Могильова.

Активісти на асфальті розкидали маленькі листівки з портретами Могильова. На кожній з одного боку був шарж на нього, а з іншого - його фотографія на трибуні Верховної ради.

Як пише блогер Олена Білозірська, потім ці листівки згребли у металевий посуд, і один з організаторів підприємницького Майдану, Сергій Мельниченко, проти якого теж порушено кримінальну справу, урочисто ці папірці спалив.

Спаливши листівки, "Прах Могильова" розвіяли у повітрі, а потім підмели мітлою і згребли до "урни".

Водночас, активісти тримали плакати: "Могильовщину геть!", "Могильов псує імідж України в очах міжнародної спільноти", "Могильов дискредитує президента!".

У зачитаному, а пізніше переданому до адміністрації зверненні до Януковича перераховувались репресії і зловживання, у яких замішана міліція: кримінальні справи і утримання в СІЗО активістів антиподаткового Майдану і "тризубівців", обшуки у журналістів, переслідування громадських діячів, катування і смерті у райвідділках, зростання злочинності.

Виступили ще кілька промовців, а потім лідер партії ВГО "Порядок і достаток" Олександр Місюра над "урною з прахом" оголосив безстрокове голодування з вимогою припинення політичних репресій і відставки Могильова.

Як повідомлялося, декілька громадських організацій України заявили про проведення з 14 березня спільної всеукраїнської акції з вимогою припинити свавілля і звільнити від обов'язків міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова.

Нагадаємо, правозахисники заявили, що протягом 2010 року в Україні значно збільшилася кількість порушень прав людини з боку Міністерства внутрішніх справ: почастішали повідомлення про тортури та інші форми незаконного насильства, до яких вдаються правоохоронці, іноді з летальними наслідками.

Зараз ви читаєте новину «Біля адміністрації Януковича "палили" Могильова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути