середа, 02 листопада 2016 13:48

На Банковій назвали три аксіоми для країни

На Банковій назвали три аксіоми для країни
УНІАН

Росія буде постійною загрозою для України, тому потрібно мати сильну армію, передові технології і розвинуте підприємництво.

Про це Daily сказав заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол США озвучила очікування від ГПУ

"Я маю кілька чітких аксіом. Перша. Ми - країна, для якої Росія буде постійною загрозою. Коли я писав про необхідність виділення 3% ВВП на оборону в "Стратегії-2020", то, дивлячись на мене, деякі крутили пальцем біля скроні... Ми дивилися на країни, які перманентно відчувають загрозу - Туреччину, Ізраїль, Південну Корею, - який відсоток ВВП у них виділяють на оборону. Ми повинні мати сильну армію, тому що ісгує постійна загроза", - пояснив він.

Необхідно відійти від класичної моделі економіки на сировині, вважає чиновник.

"Слід шукати, розвивати, займати ті ніші, які ростимуть швидко. Це - високі технології, агро, aerospace (космічні технології. - Gazeta.ua). Водночас потрібно пам'ятати, що ми не у вакуумі існуємо. В світі є країни, які конкурують з нами за ті ж гроші, на які ми претендуємо, і те, що ми такі гарні, це - інвестору все одно", - сказав він.

За словами Шимківа, в країні мають бути заможні громадяни.

"Мені дуже імпонує позиція покійного Богдана Гаврилишина. Він сказав: "в країні як Україна, не може бути бідних". Це дуже важливо... Ми маємо землю - у нас люди не повинні голодувати, ми маємо ресурси - у нас люди можуть працювати. Ми - креативна нація, яка вміє вигадувати. Соромно, що ми дуже слабко розвиваємо підприємницьку країну", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «На Банковій назвали три аксіоми для країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути