Ексклюзиви
середа, 26 червня 2024 14:15

Після ухвалення закону про мобілізацію динаміка позитивна - нардеп

Після ухвалення закону про мобілізацію динаміка позитивна - нардеп
Федір Веніславський сказав про гарну динаміку мобілізації. Фото: mediacenter.org.ua

На сьогодні 2 370 000 українців оновили військово-облікові дані.

Про це сказав народний депутат від "Слуга народу", член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, повідомили "РБК-Україна".

"З моменту набрання чинності закону темпи мобілізації дозволяють оптимістично дивитися на механізми реалізації цього закону. І відповідають тим очікуванням, які ми, Міноборони, головнокомандувач ЗСУ, Генштаб очікували від цього закону", - заявив нардеп.

Досягнута головна мета, яку закладали в закон про мобілізацію, сказав Веніславський.

"Провести аудит всіх військовозобов'язаних громадян України, з'ясувати де хто перебуває, хто придатний хто ні, хто має право на відстрочку, хто заброньований і хто може бути мобілізований. Міноборони щодня моніторить ситуацію з оновленням військово-облікових даних, динаміка достатньо позитивна", - повідомив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Резерв+" з'явився QR-код

Переважна більшість громадян оновили дані через додаток "Резерв+", сказав Веніславський.

"На другому місці - ЦНАПи, на третьому ТЦК. Динаміка гарна, це забезпечує проведення тих мобілізаційних заходів, які здійснює ТЦК. Загалом закон виконав ту місію, заради якого ми його ухвалювали", - заявив нардеп.

"Хочу звернутися до всіх, не вірити у ті байки, що оновлення інформації через Резерв+ має якусь відмінність в оновлені інформації через ТЦК чи ЦНАП. Особисто зіштовхнувся з ситуацією, коли громадянин розказував мені, що через Резерв+ не потрібно оновлюватися, тому що ця інформація потім ніяким чином не буде змінена і оновити її буде неможливо - це все засоби дезінформації. Я не бачу жодних проблем з оновленням даних через Резерв+. Усі можуть дуже оперативно цією можливістю скористатися", - сказав Веніславський.

Минув місяць і вісім днів з моменту набрання чинності закону, зауважив нардеп.

"Я думаю, що при знятті страхів перед додатком Резерв+ динаміка може бути значно кращою. Пропускна здатність цієї системи дозволяє значно більше опрацьовувати одномоментно інформації, тому зараз говорити про необхідність продовження 60-денного строку для оновлення даних немає. Є ще 20 з лишнім днів, щоб всі охочі це зробили", - сказав Веніславський.

В Україні діють воєнний стан і загальна мобілізація військовозобов'язаних.

У квітні Верховна Рада ухвалила законопроєкт про мобілізацію. Президент Володимир Зеленський підписав закон.

18 травня закон набув чинності. До 16 липня усім військовозобов'язаним, призовникам і резервістам віком від 18 до 60 років необхідно оновити свої дані через застосунок Резерв+, у ЦНАПі чи в ТЦК, повідомило Міноборони.

Зараз ви читаєте новину «Після ухвалення закону про мобілізацію динаміка позитивна - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути