понеділок, 11 вересня 2017 01:37

МЗС Угорщини припиняє підтримку України

МЗС Угорщини припиняє підтримку України
Угорщина більше не підтримує Україну. Фото: Туристичний Клуб

Міністр закордонних справ Угорщини Пейтер Сійярто викликав у МЗС українського посла й віддав розпорядження угорським дипломатам призупинити підтримку України в міжнародних організаціях.

Прес-секретар МЗС Угорщини Тамаш Менцер повідомив, що причиною такого рішення стала реформа освіти в Україні, яка "унеможливлює отримання нацменшинами України, включаючи 150-тисячні угорські нацменшини, освіти на рідній мові", повідомляє Новое время.

"Сийярто розпорядився, щоб угорські дипломати не підтримували жодної української ініціативи в міжнародних організаціях, а також, що Угорщина відтепер не буде підтримувати важливі для України рішення. На всіх форумах ООН, ОБСЄ та Європейського союзу Будапешт буде ставити питання про внесення поправок у мовну статтю закону України про освіту", - заявив Менцер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина про реформу освіти в Україні: "Нас вдарили ножем у спину!"

Урядовий портал Угорщини опублікував заяву, в якій говориться про негативні аспекти реформи освіти, яка повинна пройти в Україні.

Зараз ви читаєте новину «МЗС Угорщини припиняє підтримку України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути