пʼятниця, 08 вересня 2017 05:04

Угорщина про реформу освіти в Україні: "Нас вдарили ножем у спину!"

Угорщина про реформу освіти в Україні: "Нас вдарили ножем у спину!"
Угорщина розкритикувала реформу освіти в Україні. Фото: ЕРА

Керівництво Угорщини розкритикувало реформу освіти, яка повинна пройти в Україні. Зокрема, не подобається, що національним меншинам гарантується право на навчання рідною мовою одночасно з українською лише в окремих класах (групах) комунальних закладах дошкільної та початкової освіти. Про це йдеться в заяві на урядовому порталі Угорщини.

Глава МЗС Угорщини Петер Сіджарто заявив, що "Україна вдарила Угорщину ножем у спину".

"Ганебно, що країна, яка прагне стати ближче до Євросоюзу, прийняла рішення, яке повністю суперечить європейським цінностям", - заявив міністр.

Раніше повідомлялося, що в Румунії не схвалюють позицію нової школи в Україні про мову викладання, яка пропорційно зі середньої школи вводить державну мову для учнів-представників національних меншин.

Кмпроміс про мову викладання для нацменшин став одним з найбільш конфліктних пунктів освітньої реформи. Таке визначення дала міністр освіти України Лілія Гриневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина виділить стипендії українським студентам

5 вересня народні депутати 255 голосами підтримали освітню реформу. Ключовими її нововведеннями стала 12-річна школа і підвищення зарплат вчителям. Для учнів і батьків вона означає, що середня освіта в Україні з новим законодавством має бути спрямована на формування сучасних умінь у дітей.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина про реформу освіти в Україні: "Нас вдарили ножем у спину!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути