вівторок, 01 березня 2016 13:40

Угорщина виділить стипендії українським студентам

Угорщина виділить стипендії українським студентам
Фото: report.az

Україна і Угорщина підписали програму освітнього обміну між Міністерством освіти і науки України та Міністерством людських ресурсів Угорщини на 2016-2018 роки.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

"Положеннями цього документа передбачене виділення стипендій для навчання українських студентів в Угорщині та угорських - в Україні", - йдеться у повідомленні.

Під час візиту міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів переговори з Віце-прем'єр-міністром Угорщини Жолтом Шем'єном та Міністром зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петером Сійярто.

Сторони обговорили розвиток ситуації на Донбасі, стан виконання Мінських угод, прогрес України у впровадженні реформ, поглиблення двостороннього співробітництва, у тому числі в рамках міжнародних організацій, а також графік політичних контактів.

Окрему увагу під час зустрічі було приділено необхідності збереження єдності всередині ЄС щодо санкцій проти Росії до повного виконання Москвою своїх зобов'язань згідно з Мінськими угодами. Глава МЗС Угорщини зазначив, що ключове значення має неухильне виконання Мінських угод.

Під час спільної прес-конференції за результатами зустрічі міністр Клімкін подякував за підтримку Угорщиною територіальної цілісності та суверенітету України, позиції нашої держави у діалозі з ЄС щодо запровадження безвізового режиму та за надання угорською стороною гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, Угорщина прийме на лікування та реабілітацію 20 бійців АТО та 700 дітей.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина виділить стипендії українським студентам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути