середа, 20 січня 2021 19:48

Микитася залишили під арештом

Микитася залишили під арештом
Суд арештував Микитася 31 грудня. Фото: segodnya.ua

Київський апеляційний суд залишив чинним арешт колишнього народного депутата, ексголови "Укрбуду" Максима Микитася за підозрою в організації викрадення людини.

Суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги захисту Микитася на рішення Шевченківського райсуду міста Києва про утримання його під вартою, повідомляє LB.ua

Суд залишив екснардепа під арештом до 27 лютого.

Під час засідання Микитась заявив про непричетність до інкримінованого йому злочину.

Представники обвинувачення, своєю чергою, вказали на достатність доказів і наголосили на наявності ризиків для розслідування у разі пом'якшення запобіжного заходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Микитась розповів про зв'язки Татарова в МВС та особисті мотиви

Микитася заарештували за півтори години до Нового року в справі про замовлення викрадення людини. Обрати запобіжний захід вийшло не з першого разу. Спочатку колишній нардеп запізнився на засідання, потім судді оголосили відвід. Наступного дня, 31 грудня, він знову не з'явився на ранкове засідання, тож суд ухвалив рішення про примусовий привід. Розгляд клопотання розтягнувся на цілий день.

Колишньому депутату інкримінують замовлення викрадення юриста корпорації "Укрбуд", власником якої він був. Слідство стверджує, що Микитась під час перебування під домашнім арештом (у справі про розкрадання коштів Нацгвардії) замовив викрадення людини з метою вимагання $800 тис. боргу.

Максима Микитася підозрюють у незаконному заволодінні майном Національної гвардії на суму понад 81 млн грн. Розслідування ведеться з грудня 2017-го.

Його будівельна компанія і Нацгвардія домовилися про зведення житлового комплексу на території військової частини. В обмін на 1 га землі в центрі Києва Нацгвардія мала отримати 50 квартир та 30 паркомісць. Згодом Нацгвардія відмовилася від нерухомого майна на Печерську в обмін на 65 квартир на околиці Києва, біля станції метро Червоний Хутір.

У грудні цьогоріч Микитась після угоди на співпрацю з детективами НАБУ виходив із СІЗО.

Зараз ви читаєте новину «Микитася залишили під арештом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути