середа, 20 січня 2021 10:35

Микитась розповів про зв'язки Татарова в МВС та особисті мотиви

Микитась розповів про зв'язки Татарова в МВС та особисті мотиви
Олег Татаров біля Вищого антикорупційного суду, 24 грудня 2020 року. Фото: Hromadske.ua

Підозрюваний у причетності до заволодіння майна Нацгвардії колишній народний депутат Максим Микитась дав свідчення про корупційні зв'язки чинного заступника керівника Офіса президента Олега Татарова через особисті мотиви. Про це Микитась заявив "Українській правді".

"Коли його звільнили з МВС, він попросився до мене на роботу. Я його прийняв. У нас він суттєво покращив своє матеріальне становище. Став заможною людиною.

Потім Татаров супроводжував оформлення меморандумів та юридичних документів, відповідно до яких Федотенков (Дмитро Федотенков, новий власник Укрбуду. - Gazeta.ua) отримав усе. А Укрбуд і я – нічого.

Я не зміг повернути контроль над компанією, коли Федотенков не вніс кошти та все переписав. Я не вірю в простий збіг обставин, що такий досвідчений юрист як Татаров цього не передбачав", - розповів екснардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Татаров поїхав на роботу в ОП, попри "усунення з посади"

Також Микитась розповів, що Татаров у часи роботи в МВС допоміг повернути вилучені під час обшуків кошти компанії "Укрбуд Девелопмент".

"Так, тоді допомогло. На певних умовах питання повернення вилучених коштів Укрбуду було вирішено.

Татаров тоді був впливовим серед слідчих МВС через його наближеність до керівництва МВС. Зв'язки залишилися і після звільнення. Але вже в іншому статусі.

Наприклад, через кума, колегу та земляка Максима Цуцкірідзе, який залишився на керівних посадах у ГСУ НПУ, а рік тому став керівником Головного слідчого управління Національної поліції України, якому підпорядковані всі слідчі країни. Гадаю, саме через нього Татаров розв'язував найскладніші питання, оскільки в системі це була його найближча людина.

Зв'язки тягнуться з Новоукраїнки (місто в Кіровоградській області. - Gazeta.ua), де вони разом народилися та виросли. Їхній спільний шлях продовжився в системі центрального слідчого органу поліції держави. Це голова і руки. Питання в тому, чи для добрих справ?" - сказав колишній нардеп.

28 грудня суд із обрання заступнику керівника ОП запобіжного заходу перенесли, бо не з'явилися прокурори.

18 грудня Олегу Татарову повідомили про підозру. За даними Національного антикорупційного бюро, заступник керівника ОП - у минулому посадовець державної компанії "Укрбуд" - може бути причетний до хабаря за видачу невірогідного письмового висновку судового експерта у справі про заволодіння 81 млн грн Національної гвардії.

НАБУ відкрило кримінальне провадження через можливе незаконне втручання генпрокурорки Ірини Венедіктової у справу.

На початку грудня ЗМІ повідомляли, що НАБУ і САП підготували підозру Татарову, але генеральна прокурорка відсторонила 4 прокурорів, які вели цю справу.

Зараз ви читаєте новину «Микитась розповів про зв'язки Татарова в МВС та особисті мотиви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути