вівторок, 22 грудня 2020 11:36

Татаров поїхав на роботу в ОП, незважаючи на "усунення з посади"

Татаров поїхав на роботу в ОП, незважаючи на "усунення з посади"
Бутусов зазначив, що в ОП Татаров "був у важливій справі". Фото: УНІАН

Заступник голови Офіса президента Андрія Єрмака Олег Татаров поїхав до ОП, де продовжив роботу на своєму робочому місці, незважаючи на те, що напередодні написав заяву про призупинення службових повноважень.

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов у Facebook.

За його інформацією, після оголошення підозри Татаров передав повноваження з контролю за НАБУ іншому заступнику голови ОП Андрію Смирнову. Однак зберіг повноваження з контролю всіх інших правоохоронних органів.

"Жодних рішень щодо перерозподілу обов'язків в ОП сам Татаров ухвалювати не уповноважений, це можуть зробити або президент або глава ОП, а ніяких рішень ні Зеленський, ні Єрмак по Татарову не приймали. Думка Подоляка офіційною позицією не є, оскільки, на відміну від Татарова, він позаштатний співробітник ОП".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Татаров написав заяву про призупинення службових повноважень

Бутусов зазначив, що в ОП Татаров "був у важливій справі".

"У понеділок увечері на екстреному засіданні Кабмін призначив головою Державної фіскальної служби Вадима Мельника, кандидатуру якого підтримав в ОП Татаров. У них виявилася давня історія знайомства з часів Януковича, коли Мельник займав пост начальника управління з розслідування особливо важливих справ ДФС".

Офіс президента досі не взяв на себе відповідальність за звинувачення в корупції одного з найближчих співробітників Зеленського і не ухвалює жодних рішень про усунення підозрюваного в корупції з посади, зазначає журналіст.

"Заяви піарників покликані приховати бездіяльність президента, який боїться прибрати Татарова і тим самим обвалити конструкцію своїх відносин з ексзаступником голови АП часів Януковича Андрієм Портновим".

18 грудня в НАБУ заявили, що повідомили Татарову про підозру в хабарництві у справі про квартирах Національної гвардії.

За даними директора відомства Артема Ситника, Татаров, будучи юристом Укрбуду, разом з власником компанії Максимом Микитасем дав хабар у вигляді паркомісця експерту Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС за заниження вартості житлового комплексу з 81 до 7 млн грн.

Ситник розкрив деталі епізоду по Татарову після того, як генпрокурор Ірина Венедіктова несподівано змінила групу прокурорів у справі Микитася, через що заступнику голови ОПУ не встигли вручити підозру.

Зараз ви читаєте новину «Татаров поїхав на роботу в ОП, незважаючи на "усунення з посади"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути