четвер, 27 червня 2013 22:00

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Медведєв побачив, як США та ЄС об'єднались проти української влади заради свободи Тимошенко

Медведєв побачив, як США та ЄС об'єднались проти української влади заради свободи Тимошенко
Олег Медведєв. Фото: tvi.ua

Сполучені Штати та Європейський Союз займають однакову позицію, виступаючи злагодженим дуетом за звільнення екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Про це в ефірі телеканалу ТВі сказав політичний експерт і радник Тимошенко Олег Медведєв, коментуючи схвалення Комітетом з міжнародних справ сенату США проекту резолюції, яким закликає українську владу звільнити екс-прем'єрку.

"Важливо те, що США, як і ЄС, чітко прочитали рішення Європейського суду з прав людини. В Україні є різне трактування цього рішення. Влада вважає, що воно не зобов'язує її звільняти екс-прем'єра. Однак є буква рішення, є дух рішення", - зазначив Медведєв.

За його словами, світова спільнота прочитала рішення ЄСПЛ як вимогу негайно звільнити Юлію Тимошенко, адже "її ув'язнено незаконно, і її переслідування носить суто політичний характер".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конгрес США ухвалив чергову резолюцію, в якій закликає Україну звільнити Тимошенко

"Хочу звернути увагу на ще одну деталь. Схвалення цього проекту резолюції збіглося в часі з візитом Арсенія Яценюка до Вашингтона, де він зустрічався з сенатором Макейном, який сказав, що ця резолюція набуде жорсткіших обрисів, якщо не буде виконано рішення Європейського суду з прав людини, і не буде звільнено Юлію Тимошенко", - додав експерт.

Він уточнив, що в цьому випадку йдеться про запровадження персональних санкцій з боку США щодо українських посадовців.

"Українська влада з цих ухвалених документів отримує дуже широку вилку можливостей. З одного боку – діяти відповідно до національних інтересів України і працювати на підписання угоди з ЄС, для чого однією з умов є звільнення Юлії Тимошенко. Інший варіант – не виконувати цих умов, і в підсумку зіштовхнутися зі серйозними персональними санкціями", - підсумував Медведєв.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв побачив, як США та ЄС об'єднались проти української влади заради свободи Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

140

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути