четвер, 27 червня 2013 10:55

Через справу Тимошенко США може запровадити персональні санкції проти вищих посадових осіб України - Яценюк

Через справу Тимошенко США може запровадити персональні санкції проти вищих посадових осіб України - Яценюк
Арсеній Яценюк. Фото: radio24.ua

Якщо Юлія Тимошенко залишиться за гратами, в Резолюції Сенату США може з'явитися вимога запровадити персональні санкції проти вищих посадових осіб України.

Про це заявив голова Політради ВО "Батьківщина", голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк в інтерв'ю каналу "Голос Америки" в рамках робочого візиту до Вашингтона, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

Він також наголосив, що в проекті резолюції Сенат США вимагає від уряду України вирішити питання Юлії Тимошенко, звільнити її і зупинити політичні переслідування.

Арсеній Яценюк повідомив, що обговорював цей проект резолюції під час зустрічі з сенатором Маккейном 25 червня: "Ми обговорювали проект цієї резолюції, і була досягнута домовленість про те, що в разі, якщо Україна виконає всі вимоги, що стосуються звільнення Юлії Тимошенко та підписання Угоди про асоціації (з Європейським союзом. - ред.), - то ця резолюція може мати зовсім інший зміст ".

"У тому випадку, якщо Україна не виконає ці вимоги і Юлія Тимошенко залишиться за гратами, - то ця резолюція буде не просто посилена, а буде мати жорсткі фрази, в тому числі і те, що стосується введення персональних санкцій проти вищих посадових осіб України, які не виконують домовленості і не виконують обіцянок ", - підкреслив Арсеній Яценюк.

Відповідаючи на запитання журналіста, про те, чи йдеться про санкції на зразок списку Магнітського, голова Політради "Батьківщини" зазначив: "Саме така фраза була сказана сенатором Маккейном, і я хотів би дуже чітко відзначити нашу позицію".

"Після всіх зустрічей у Державному департаменті, в Білому домі, Конгресі, Сенаті, зі значною кількістю сенаторів і конгресменів, переконаний в тому, що наші американські партнери підтримують підписання Угоди та вважають за необхідне виконання ключової вимоги. Вони налаштовані дуже чітко і жорстко - захищати демократію в Україні ", - підкреслив Арсеній Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Через справу Тимошенко США може запровадити персональні санкції проти вищих посадових осіб України - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути