середа, 26 червня 2013 18:45

Захід повинен бути послідовним — Олійник про звільнення Тимошенко

Захід повинен бути послідовним — Олійник про звільнення Тимошенко
Фото: ua-slovo.net

Європа і Америка повинні бути послідовними, бо якщо вони вимагають знайти замовників по вбивству журналіста Георгія Гонгадзе, то вони також повинні вимагати знайти замовників вбивства бізнесмена та колишнього нардепа Євгена Щербаня.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.

"Європа і Америка повинні бути послідовними", - наголосив Олійник, говорячи про неможливість звільнення колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко допоки, як мінімум не буде закрита "справа Щербання". "З одного боку вимагають, аби знайшлись замовники по вбивству Гонгадзе, а з іншого боку, виявляється, що замовників по вбивству Щербаня не потрібно шукати. Ми ж не диктуємо сусідам що робити. По Берлусконі, наприклад", - підкреслив народний депутат від Партії регіонів.

Окрім того, за його словами, "треба діяти по закону відносно справи Тимошенко". "Але, якщо будуть на то юридичні підстави (помилування, амністія), то звичайно, можна розглядати питання", - підкреслив народний депутат.

"Але, якщо буде амністія, то вона повинна бути застосована не просто до неї, а до певної категорії громадян, тобто не для однієї особи. Тому, такі варіанти можна розглядати. Хоча, варто зауважити, що парламент йде на канікули, до осені варіант амністії виключається — треба закон приймати", - резюмував народний депутат від Партії регіонів.

Нагадаємо, комітет у закордонних справах сенату Конгресу США на засіданні у вівторок ухвалив резолюцію, в якій закликає владу України звільнити колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко. Документ розроблено з ініціативи сенатора Річарда Дурбина (демократ, від штату Іллінойс) та від імені верхньої палати Конгресу США "закликає уряд України звільнити колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко".

Крім того, Європейському Союзу у ній рекомендується зробити звільнення Тимошенко одним із "важливих критеріїв" підписання з Україною Угоди про асоціацію у рамках майбутнього у листопаді у Литві саміту ініціативи "Східне партнерство".

Зараз ви читаєте новину «Захід повинен бути послідовним — Олійник про звільнення Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути