понеділок, 15 вересня 2008 14:59

Медведчук подав до суду на Наливайченка

Медведчук подав до суду на Наливайченка
Екс-лідер СДПУ(о) Віктор Медведчук звернувся до Шевченківського районного суду Києва з позовом до Служби безпеки України та в.о. голови СБУ Валентина Наливайченка про захист своєї честі і гідності.

Він просить визнати недостовірною і непідтвердженою інформацію, озвучену в.о. керівника СБУ на брифінгу 11 вересня 2008 року, де було заявлено про причетність Медведчука до порушень виборчого законодавства в процесі передвиборної агітації на виборах в Київраду.

У позовній заяві також наголошується, що право людини на честь і гідність гарантоване Конституцією України.

"Згідно з Законом України Про службу безпеки України, СБУ є державним органом, що діє на принципах законності, поваги до прав та гідності особи, а також позапартійності", мовиться в позовній вимозі.

Нагадаємо, в четвер, 11 вересня, в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що СБУ викликала Віктора Медведчука на допит за підозрою в антидержавницькій діяльності.

У свою чергу Медведчук переконаний, що виклик його на допит в СБУ є політичним замовленням і провокацією, направленою на дискредитацію певних політичних сил.

За матеріалами: УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Медведчук подав до суду на Наливайченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути