Ексклюзиви
середа, 15 червня 2011 12:16

Люди Медведєва поширювали в Україні ідею двомовності

Люди Медведєва поширювали в Україні ідею двомовності

Учасники 13-го конгресу Всесвітньої асоціації російськомовної преси вважають за необхідність розповсюдження в Україні двомовності.

Як повідомив кореспондент Gazeta.ua, під час свого виступу на заході керівник Адміністрації президента Російської Федерації Сергій Наришкін нагадав, що Київ приймає цей конгрес вже вдруге.

"Високої оцінки заслуговує ваша турбота щодо розвитку російської мови. Україна - один із лідерів у тиражах російськомовної преси та книжок російською мовою. За нашими підрахунками, загальний тираж газет і журналів, які виходять російською мовою в Україні, складає 32 мільйони примірників", - уточнив Наришкін.

За його словами, російська мова була і лишається мовою міжнаціонального спілкування. Крім того, чиновник зачитав привітальну телеграму від президента РФ Дмитра Медведєва.

"Учасники конгресу мають обговорити спільні проекти з розширення російськомовного інформаційного простору", - йдеться у документі.

Крім того, у ньому нагадують, що цей конгрес відбувається у 75-ту річницю початку Великої вітчизняної війни. У зв'язку з цим Медведєв вважає корисною ініціативу асоціації зі створення банку даних про історію Другої світової війни.

"Це дуже актуально, тому що зараз хочуть піддати ревізії результати Великої вітчизняної війни", - сказав російський президент.

Разом з тим, російськомовні видання Ірландії, Литовської республіки та Німеччини отримали від імені прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна почесні грамоти "за вклад у розвиток російської культури і справу консолідації співвітчизників закордоном".

Водночас, президент фонду "Русский мир" В'ячеслав Міконов зауважив, що на Росію зараз дивляться не як на проблему, а як на можливість.

"У країнах Прибалтики корінні мешканці починають знову вчити російську мову, оскільки це дає перспективи для кар'єрного росту", - сказав Міконов, додавши, що суть української культури - "це двомовність".

Наступний конгрес асоціації має відбутись в Італії - Неаполі, Римі та на острові Капрі.

Зараз ви читаєте новину «Люди Медведєва поширювали в Україні ідею двомовності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

97

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути