Ексклюзиви
середа, 08 червня 2011 08:26

Костусєв ліквідував в Одесі україномовні школи

Костусєв ліквідував в Одесі україномовні школи

Після того, як міська рада Одеси ухвалила програму збереження і розвитку російської мови, в місті всі школи мають статус двомовних.

Про це заявив мер Одеси Олексій Костусєв в ефірі радіостанції "Эхо Москвы".

"На останньому виконкомі ми внесли зміни в документи, до статутів 124 шкіл ... Ми за те, щоб ніхто нікому не нав'язував, якою мовою розмовляти, якою мовою вчити дітей. І тому тепер в Одесі, немає ні україномовних, ні російськомовних шкіл, вони всі двомовні - можна хоч так, можна хоч так", - сказав чиновник.

"І ми встигли опитати всіх батьків, і батьки визначили мову навчання для своїх дітей. А не так, що він прийшов і каже:" Ні, у вас тут школа тільки от україномовна, а в російську треба кудись, під три чорти їхати ", - додав він.

"Батьки можуть обрати, щоб інші предмети дитина вчила російською мовою. Це їхнє право. І таке право ми дали. І я вважаю, що це демократія, я вважаю, що це досягнення", - наголосив Костусєв.

"Потрібно розуміти, що Одеса - це російськомовне місто, і наша культура, вона російськомовна. Якщо в Одеси відібрати російську мову, Одеса втратить самобутність, вона перестане бути Одесою. Великі наші одесити, великі письменники, ми знаємо всі їхні імена, вони творили, писали російською мовою ", - нагадав мер.

Нагадаємо, нещодавно виявилося, що одеський міський голова  пише з грубими граматичними помилками. Так у розпорядженні видання Свободная Одесса опинився документ, підписаний Костусєвим. "Готовте доклад КРУ на исполкоме", - написано від руки на бланку міського голови. За правилами російської мови, слово "готовьте" пишеться з м'яким знаком.

Зараз ви читаєте новину «Костусєв ліквідував в Одесі україномовні школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

83

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути