Ексклюзиви
середа, 08 червня 2011 20:11

Школярам Одеси дали можливість обрати російську мову навчання

Школярам Одеси дали можливість обрати російську мову навчання

Виконавчий комітет Одеської міськради вніс до статутів 104 шкіл міста можливість вибору мови навчання. Відповідне рішення виконком прийняв на своєму засіданні 31 травня. Але виконуватися воно почне з нового навчального року і стосується лише першокласників.

"Рішення стосується лише дітей, яких почнуть набирати на майбутній навчальний рік в перший клас. І з цих дітей будуть формувати вже російськомовні чи україномовні класи", - відзначили в департаменті.

Зміни до статутів шкіл внесені відповідно до програми "Збереження і розвиток російської мови в Одесі на 2011-2015 роки".

Як повідомлялося, програму збереження і розвитку російської мови Одеська міськрада ухвалив 8 квітня 2011 року.

Програма, зокрема, передбачає ряд новацій у галузі освіти, в результаті чого збільшиться кількість російськомовних шкіл, батьки зможуть вибирати мову навчання для своїх дітей, а російська мова буде визначено, як одну з мов навчального процесу.

У програму включені закупівля для шкіл і бібліотек літератури російською мовою, відновлення практики обов'язкових шкільних екскурсій у Літературний музей, проведення загальноміського конкурсу вчителів російської мови та літератури.

Крім того, програма охоплює питання використання російської мови при розміщенні табличок з назвами вулиць і вивісок, в кінопрокаті, на телебаченні та радіо, а також у питаннях захисту прав споживачів та інших сферах.

Розробники програми впевнені, що необхідність створення програми розвитку російської мови в Одесі пов'язана з тим, що понад 200 тисяч одеситів висловилися на підтримку російської мови під час проведеної в 2007 році громадської акції "Я говорю по-русски!". Програма розрахована до 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «Школярам Одеси дали можливість обрати російську мову навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути