Ексклюзиви
понеділок, 06 червня 2011 16:52

Медведєв вимагатиме від ЄС відкриття російських шкіл

Медведєв вимагатиме від ЄС відкриття російських шкіл

Президент РФ Дмитро Медведєв не виключив, що під час майбутнього саміту Росія-ЄС у Нижньому Новгороді може підняти тему російської мови.

Питання використання російської мови в країнах Євросоюзу було піднято в ході зустрічі Медведєва з представниками науково-освітянської спільноти, об'єднань російських лінгвістів та молодими русистами.

Як зауважив присутній на зустрічі виконавчий директор Фонду "Російський світ" В'ячеслав Ніконов, відповідно до проведеного недавно опитуванням "Євробарометра", 6% населення Євросоюзу є російськомовними.

"І, тим не менш, які завгодно є школи у Євросоюзі, на різних мовах, у тому числі на мовах меншин. Це питання можна поставити на майбутньому саміті Росія-ЄС. Це питання не тільки для СНД, це питання для Європи теж", - сказав Ніконов.

"Можу поставити це питання, буквально у п'ятницю. Я вважаю, що це було б правильно", - відреагував на пропозицію президент Росії Дмитро Медведєв.

Медведєв також відзначив, що в пакети російського супутникового ТБ входять канали на мовах країн СНД. За його словами, так само могли б діяти і партнери Росії по Співдружності, включаючи в свої супутникові "пакети" телеканали російською мовою. 

Зараз ви читаєте новину «Медведєв вимагатиме від ЄС відкриття російських шкіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути