Ексклюзиви
пʼятниця, 18 березня 2011 12:18

"Наша Україна" просить Януковича подивитись на україномовні школи Донбасу

"Наша Україна" просить Януковича подивитись на україномовні школи Донбасу

Депутати Верховної Ради України від партії "Наша Україна" офіційно звернулись до президент Віктора Януковича щодо недопущення закриття навчальних закладів з українською мовою навчання у Донецькій та Луганській областях.

Як повідомила прес-служба "Нашої України", "нашоукраїнці" відзначили, що ситуація щодо закриття шкіл з українською мовою навчання у Донецькій та Луганській областях продовжує викликати в української громадськості велику і обґрунтовану стурбованість.

За їхніми словами, після публічної обіцянки президента України 25 лютого 2011 року у прямому ефірі проекту "Розмова з країною" про те, що буде припинене закриття шкіл з українською мовою навчання, на практиці нічого не змінилось.

Політики зазначили, що загроза ліквідації, зокрема, нависла над черговою українською школою Донеччини – школою № 17 м. Макіївка.

"У зв'язку з цим батьки учнів цієї української школи вимушені були написати відповідного протестного листа Макіївському міському голові Олександру Мальцеву, у якому виклали свою категоричну позицію проти закриття цього навчального закладу", - йдеться у повідомленні.

Крім того, 16 березня ЗМІ опублікували звернення до Президента України батьків учнів школи № 44 м. Макіївки. У своєму листі батьки наголошують, що місцева влада не полишає своїх планів закрити школу, незважаючи на те, що наповнюваність школи складає 95%.

Незважаючи на неодноразові протести батьків учнів та вчителів, численні звернення громадськості до чиновників на місцевому та національному рівні, за даними представників батьківських комітетів, необдумані рішення місцевих органів влади про закриття українських шкіл № 111 і № 136 м. Донецька, № 17, № 44 і № 77 м. Макіївки, № 3 м. Лисичанська, № 15 м. Красний Луч залишаються не скасованими.

Враховуючи викладене, "Наша Україна" вимагає від президента України особисто втрутитися в цю проблему і не допустити закриття перелічених вище українських шкіл та грубого порушення мовних та освітніх прав громадян України.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" просить Януковича подивитись на україномовні школи Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути