неділя, 23 вересня 2018 21:39

Луценко різко розкритикував Ситника

Луценко різко розкритикував Ситника
Генпрокурор Юрій Луценко: "Не можна робити країну заручником амбіцій і безталанності однієї людини". Фото: REUTERS

Голова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник не демонструє результатів своєї роботи на посаді. Так вважає генпрокурор Юрій Луценко.

"Усіх пообзивати корупціонерами, негідниками, які хочуть зла усій країні – це дуже легко, але це дорога в нікуди. Цим шляхом вперто йде керівництво НАБУ. Так, я розумію, що після цього інтерв'ю маса борців з корупцією, які живуть за рахунок іноземних грантів, скажуть, що я дискредитую НАБУ.

Я просто цитую, що в них немає результатів. Їх не існує. І Ситник має або попросити допомоги в іноземних фахівців, в українських фахівців – в кого завгодно, аби визнати, що це не його можливості. Не можна робити всю країну заручником амбіцій і безталанності однієї людини", - сказав Луценко в інтерв'ю ТСН.Тиждень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протистояння НАБУ і САП дійшло до бійки

Генпрокурор вважає, що єдиний метод оцінити роботу Ситника на посаді глави НАБУ – це провести відкритий, об'єктивний аудит роботи цих двох структур.

"Якщо справа дійсно персонально в Ситнику, значить треба цю проблему вирішувати. Якщо питання є, скажімо, до законності функціонування механізму, напевно, треба поправити. Але далі робити вигляд, що все добре уже неможливо. Зараз я знаходжуся в найгарячішій точці. Сьогодні ГПУ заважає не тільки фігурантам кримінальних проваджень, але й учасникам політичних процесів", - констатував він.

Нагадаємо, 19 вересня співробітники Управління державної охорони виявили кабель для прослуховування, який прокладали з будівлі лікарні "Охматдит" до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Керівник САП Назар Холодницький підозрює у встановленні прослуховування НАБУ.

Автомобіль із співробітниками бюро був заблокований неподалік САП. Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник у цей час мав бути присутній на засіданні антикорупційного комітету парламенту, однак туди не з'явився. Натомість спецназ НАБУ приїхав до будівлі САП визволити заблокованих колег. Бійці застосували силу до представників інших правоохоронних структур, а також розбили машини, котрими було заблоковано авто НАБУ.

Зараз ви читаєте новину «Луценко різко розкритикував Ситника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути