середа, 15 жовтня 2008 12:18

Лавринович вважає, що Ющенко дискредитує демократію

Використовувати юриспруденцію в якості заручника політичних бажань є небезпечною практикою.

Про це заявив перший заступник голови Верховної Ради України Олександр Лавринович в інтерв"ю газеті "День".

На його думку, рішення чи то Мукачівського суду, чи то Київського окружного адміністративного суду про призупинення дії законів України або президентських указів, які виписані в межах конституційних повноважень глави держави, "є замахом на правові засади". Тлумачення законів та указів Президента – це "компетенція виключно Конституційного суду України", наголосив політик.

Коментуючи ймовірні сценарії зриву позачергових виборів, призначених на 7 грудня 2008 року, Лавринович підкреслив, що чинне законодавство це унеможливлює. Утім, він вбачає вірогідність реалізації такого сценарію "суто політичними діями".

Торкаючись питання щодо легітимності Верховної Ради України 6-го скликання з огляду на набуття чинності відповідного указу Президента, перший віце-спікер наголосив на принципі безперервності дії влади, який є пріоритетним в всіх без винятку країнах світу. "Цей принцип закладено і до Конституції України. У нас не може бути жодного дня без уряду, Президента чи парламенту", - підкреслив він. При цьому Лавринович нагадав, що, відповідно до Конституції, "повноваження народних депутатів України і парламенту в цілому припиняються в момент складання присяги новообраним складом парламенту".

Водночас Лавринович висловив переконання, що безпідставні вибори, прецедент чого було закладено минулого року, "дискредитують саме поняття демократії", і дав зрозуміти, що "коли ця дискредитація пройде певну межу, громадяни будуть готові до будь-якої диктатури".

Зараз ви читаєте новину «Лавринович вважає, що Ющенко дискредитує демократію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути