четвер, 23 червня 2022 15:36

Зеленський виступив перед студентами Ізраїлю та дорікнув їхньому уряду

Зеленський виступив перед студентами  Ізраїлю та дорікнув їхньому уряду
Президент Володимир Зеленський виступив перед ізраїльськими студентами. Фото: Pexels

Ізраїль повинен приєднатися до санкцій проти Росії.

Мова йде про спільну безпеку, а не про бізнес. Про це сказав президент Володимир Зеленський виступаючи перед студентами Єврейського університету в Єрусалимі.

"Росія стала терористичною державою. Вони руйнують наші міста, спалюють все на своєму шляху. Ви можете уявити знищення 2 тисяч навчальних закладів в Україні? Якою треба бути людиною, щоб навмисне нашкодити дитячому садку? Маріуполя більше немає. Чотири місяці тому в місті було півмільйона людей. Зараз там лише кілька десятків тисяч", - зазначив президент.

Він подякував ізраїльтянам, які підтримують Україну. Але дорікнув владі за відсутність санкцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литва нанесла новий удар санкціями по РФ

"На жаль, ми ще не бачили, щоб Ізраїль приєднався до міжнародного режиму санкцій. Коли уряди вводять санкції проти Росії, йдеться не про гроші чи бізнес. Йдеться про цінності та спільну безпеку. Японія, Австралія та багато інших країн вже приєдналися до санкцій, так само як і багато європейських країн діють разом з нами проти російської агресії", - сказав Зеленський.

Україна розуміє, що для Ізраїлю це не легкий вибір. Але ситуація в Польщі нічим не відрізняється, бо їй також загрожує Росія, додав президент.

"Ми дуже вдячні за гуманітарну допомогу, медикаменти. Ми відчуваємо, що ваше суспільство розуміє ситуацію, але з вашим урядом ми не маємо справжнього контакту", - підсумував Зеленський.

Польський уряд закликав до додаткових санкцій проти Росії напередодні зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Люксембурзі.

Тиск на РФ має продовжуватися. Про це заявив речник МЗС Польщі Лукаш Ясіна.

Заступник міністра закордонних справ Марцін Пшидач сказав, що шостий пакет санкцій сильно вдарив по Росії, але "ми ще не змогли достатньо послабити Путіна та його військову машину".

Зараз ви читаєте новину «Зеленський виступив перед студентами Ізраїлю та дорікнув їхньому уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути