понеділок, 02 квітня 2018 15:18

Історія із забороною Партії регіонів завершилась пшиком

Історія із забороною Партії регіонів завершилась пшиком
Партію регіонів, почесним головою якої був колишній президент-утікач Віктор Янукович, так і не заборонили. Фото: kommersant.ru

Окружний адміністративний суд міста Києва закрив провадження про заборону Партії регіонів, оскільки позивач відкликав свою заяву.

Про це повідомляє прес-служба суду.

Раніше громадська організація "Загальноукраїнське бюро розслідування" подала до суду позов з вимогою визнати протиправним бездіяльність Міністерства юстиції про заборони ПР.

В організації стверджували, що Мін'юст відмовлявся звертатися до суду з проханням заборонити діяльність ПР. Про таке міністерство нібито сказало організації у своєму листі-відповіді.

Також позивач просив суд зобов'язати міністерство звернутися з відповідним проханням до суду та скасувати державну реєстрацію партії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишні "регіонали" озброїлися карабінами, рушницями і автоматами Калашникова

"У судовому засіданні Окружний адміністративний суд міста Києва розглянув клопотання позивача про відкликання адміністративного позову. Після виходу з нарадчої кімнати суд оголосив рішення - залишити без розгляду адміністративний позов", - зауважив під час засідання суддя Володимир Келеберда.

Партія регіонів під головуванням екс-прем'єра Миколи Азарова фактично припинила свою діяльність 2014 року, але досі значиться в реєстрі Мін'юсту. Як Партію регіонального відродження її створили 1997-го. Через три роки до неї з Партією солідарності приєднався Петро Порошенко. Став співголовою з Володимиром Рибаком, Валентином Ландиком та Юхимом Звягільським. 2001-го нинішній президент залишив партію й очолив "Солідарність" — теперішній "Блок Петра Порошенка "Солідарність".

На позачергових виборах 2014 року "регіонали" пройшли до Верховної Ради від "Опозиційного блоку".

Зараз ви читаєте новину «Історія із забороною Партії регіонів завершилась пшиком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути