Ексклюзиви
понеділок, 26 березня 2018 15:40

Колишні "регіонали" озброїлися карабінами, рушницями і автоматами Калашникова

87 депутатів Верховної Ради володіють 323 одиницями вогнепальної зброї, що становить 18% від усієї зареєстрованої в Україні зброї 2016 року.

Про це повідомляє Bihus.Info

Згідно з щорічними деклараціями за 2016-й, найбільшим любителем зброї серед депутатів виявився "опоблоківець" Нестор Шуфрич, який вказав колекцію зі 156 одиниць вогнепальної зброї.

На 2-му місці опинився його колега по фракції Михайло Добкін. У його декларації - 18 мисливських рушниць та карабінів з оптичними прицілами та навіть приладами нічного бачення таких марок, як Cosmi, Holland & Holland, Krieghoff, Petter Hofer і J. Koschat.

Автор: bihus.info
 

За даними видання, в трійку володарів найбільшої колекції зброї потрапив і нардеп Геннадій Бобов. Він володіє трьома гладкоствольними рушницями Krieghoff, Merkel, Winchester, трьома мисливськими карабінами на базі автомата Калашнікова, гвинтівкою Walther G22, карабіном Browning BAR і травматичним пістолетом Форт 12Р.

На 4-му місці - Віталій Хомутиннік із 6 мисливськими рушницями та карабінами SCAR, Blaser, Lebeau-Courally, Merkel і Sauer.

І замикає п'ятірку лідерів Юрій Мірошниченко. У його декларації - 5 мисливських гвинтівок марок H-S Precision, Mauser і Dakota.

Варто зауважити, що всі п'ятеро є колишніми представниками Партії регіонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лайт-версія політичного стриптизу - Парасюка розізлив обшук у Раді

20 березня Верховна Рада змінила закон "Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб". Народних депутатів зобов'язали здавати зброю при вході у будівлі під державною охороною.

У приміщення парламенту, Адміністрації президента, Кабінету міністрів та решти органів влади не допускатимуть осіб з холодною або вогнепальною зброєю. Виключення — самі державні охоронці. Також йдеться про недопуск з вибуховими речовинами, засобами підриву, боєприпасами, навчальними або імітаційними боєприпасами, легкозаймистими рідинами або горючими твердими речовинами, піротехнічними засобами.

Зараз ви читаєте новину «Колишні "регіонали" озброїлися карабінами, рушницями і автоматами Калашникова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути