субота, 14 листопада 2009 12:20

Харківський НРУ вийшов зі складу Руху

Харківський НРУ вийшов зі складу Руху

Харківська обласна організація Народного руху України вийшла зі складу Руху.

Як повідомили у прес-службі ХОО НРУ, рішення про це було ухвалене 13 листопада на позачерговому засідання проводу облорганізації, який розглядав питання "Про поточну ситуацію в Харківській обласній організації НРУ".

За інформацією прес-служби, в ході обговорення, зокрема, зазначалося, що "центральне керівництво Руху не дослухалося до думок, викладених в ухвалі попереднього розширеного проводу ХОО НРУ від 1 листопада ц.р. щодо відмови підтримки Рухом кандидатом у президенти Юлії Тимошенко на користь Віктора Ющенка. Натомість керівництво партії продовжує згубну політику щодо переорієнтації Народного Руху України з національно-демократичних засад на суто меркантильні та ліво-популістські засади на користь БЮТу та ВО "Батьківщина".

У результаті обговорення провід Харківської облорганізації НРУ, як представницький керівний орган "рухівців" Харківщини, "прийняв ухвалу про вихід Харківської обласної організації НРУ з Народного Руху України", сказано у повідомленні.

У прес-службі також зауважили, що 14 листопада 2009 р. голова Харківської обласної організації НРУ Анатолій Семенченко склав із себе повноваження голови організації і вийшов з лав Народного Руху України. Таку заяву А.Семенченко, який понад 15 років був незмінним головою цієї організації, направив до Центрального проводу НРУ.

Аналогічні заяви про вихід з лав Народного Руху України також зробили більшість членів проводу ХОО НРУ, які напередодні на позачерговому засіданні проводу проголосували за вихід Харківської обласної організації НРУ з Народного Руху України.

Як повідомлялося, на початку листопада 2009 р. провід Харківської обласної організації НРУ прийняв ухвалу, у якій засудив рішення з"їзду НРУ підтримати на президентських виборах прем"єр-міністра України Ю.Тимошенко і виступив за підтримку чинного Президента В.Ющенка.

Як заявив 4 листопада на прес-конференції А.Семенченко, провід облорганізації НРУ вважає, що таке рішення з"їзду НРУ є помилковим, оскільки національно-демократичні сили України "не уповноважували Рух висувати Ю.Тимошенко єдиним кандидатом у президенти України".

Харківський Рух заявив про підтримку на президентських виборах 2010 р. кандидата в Президенти України В.Ющенка, який, на думку "рухівців", "на сьогодні реально відстоює українські національні і демократичні цінності, що задекларовані у програмних документах Руху". Провід ХОО НРУ також вирішив, що окремі члени Руху, а також районні та міські організації, які входять до складу Харківської облорганізації НРУ, на нинішніх виборах "з підтримкою іншого кандидата в президенти можуть визначатися самостійно".

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Харківський НРУ вийшов зі складу Руху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути