пʼятниця, 13 листопада 2009 18:07

ЦВК закінчила реєстрацію кандидатів: всього назбиралося 18 осіб

ЦВК закінчила реєстрацію кандидатів: всього назбиралося 18 осіб

Центральна виборча комісія завершила реєстрацію кандидатів на пост Президента України.

Як повідомили в прес-службі ЦВК, всього до Комісії надійшли документи від 67 бажаючих балотуватися на пост глави держави.

ЦВК зареєструвала 18 чоловік. У тому числі 7 кандидатів від політичних партій: Української Народної Партії - Юрій Костенко, Народної партії - Володимир Литвин, Соціалістичної партії - Олександр Мороз, Народно-демократичної партії - Людмила Супрун, ВО "Батьківщина" - Юлія Тимошенко, ВО "Свобода" - Олег Тягнибок, Партії регіонів - Віктор Янукович, а також кандидат від Блоку лівих і лівоцентристських сил Петро Симоненко.

Крім того, ЦВК зареєструвала 10 самовисуванців: Інна Богословська, Михайло Бродський, Анатолій Гриценко, Олександр Пабат, Василь Противсіх, Сергій Ратушняк, Олег Рябоконь, Сергій Тігіпко, Віктор Ющенко, Арсеній Яценюк.

У той же час 49 претендентам було відмовлено в зв"язку з невідповідністю поданих ними документів Закону про вибори Президента. З них 5 осіб було висунуто в президенти від партій, 44 - самовисуванці.

Відповідно до Закону про вибори Президента, реєстрація кандидатів завершується не пізніше ніж за 64 дні до виборів. Згідно з календарним планом ЦВК, до 13 листопада включно.

Не пізніше 18 листопада список кандидатів на пост Президента України, зареєстрованих Центрвиборчкомом, повинен бути опублікований в газетах "Голос України" та "Урядовий кур"єр".

ЛІГА

Зараз ви читаєте новину «ЦВК закінчила реєстрацію кандидатів: всього назбиралося 18 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути