пʼятниця, 13 листопада 2009 09:13

Джемільов розповів Тимошенко, як кримчани обиратимуть президента

Джемільов розповів Тимошенко, як кримчани обиратимуть президента

На майбутній сесії загальнонаціонального з"їзду кримських татар - Курултаї, який відбудеться 5-6 грудня, буде вирішено питання про підтримку того чи іншого кандидата на президентських виборах в Україні.

Про це заявив голова Меджлісу кримських татар Мустафа Джемільов під час зустрічі з прем"єр-міністром України Юлією Тимошенко, що відбулася в Києві 10 листопада, повідомили у прес-службі Меджлісу.

Джемільов проінформував прем"єр-міністра України про те, що питання про наступні президентські вибори в Україні буде обговорюватися делегатами загальнонаціонального з"їзду кримськотатарського народу - Курултаю, чергова сесія якого відбудеться 5-6 грудня 2009 року.

При цьому Джемільов зазначив, що на даному етапі на адресу низки кандидатів на посаду президента України, в тому числі і Тимошенко, будуть направлені запитання, що найбільше хвилюють кримських татар.

Голова Меджлісу також не виключив того, що делегати Курултаю кримськотатарського народу звернуться до своїх співвітчизників із закликом в першому турі виборів президента України надати, на свій розсуд, підтримку декільком кандидатам-представникам національно-демократичних сил, а тільки в другому турі - проголосувати за конкретного кандидата, який вийшов у другий тур виборів президента України.

У свою чергу, прем"єр-міністр висловила думку, що подібна тактика, можливо, буде найбільш повно відповідати інтересам кримськотатарського народу.

Під час зустрічі Тимошенко і Джемільова також обговорено низку соціальних і правових проблем кримськотатарського народу.

За матерiалами: УНІАН
Зараз ви читаєте новину «Джемільов розповів Тимошенко, як кримчани обиратимуть президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути