четвер, 12 листопада 2009 10:05

Партія Лазаренка підтримає Тігіпка на виборах президента

Партія Лазаренка підтримає Тігіпка на виборах президента

Керівництво дніпропетровської "Громади" Павла Лазаренка створює нову партію "Громадська сила", яка на виборах президента підтримає Сергія Тігіпка.

Про це повідомляє газета "Дело".

Назву "Громадська сила" на початку листопада узяла собі партія "Соціал-демократичний союз", яка безуспішно брала участь у виборах 2006 року у складі Блоку Лазаренка.

У перейменовану політсилу можуть перейти нинішні представники "Громади" в міськраді Дніпропетровська на чолі з керівником фракції в Дніпропетровській міськраді Загідом Красновим.

Саме він паралельно з роботою в "Громаді" керує громадською організацією "Громадська сила", на ресурсах якої розгортатиметься однойменна партія.

У прес-службі Краснова, глави фракції "Громада" (засновником якої є Павло Лазаренко), не заперечують, що перейменована в "Громадську силу" партія створюється для трансформації громадської організації в політичну. При цьому уточнили, що поки не будуть завершені всі юридичні процедури, давати коментарі зарано.

Ще 24 жовтня "Громадська сила" розповсюдила повідомлення, що на виборах президента в 2010 році має намір підтримати економічний блок програми кандидата Сергія Тігіпка.

Прес-служба регіонального штабу кандидата в президенти Сергія Тігипка підтвердила газеті "Дело" цю інформацію і повідомила, що рішення про співпрацю було спільним.

На думку вихідця з Дніпропетровська, народного депутата від БЮТ Дмитра Ветвицкого, така співпраця може бути вигідна обом сторонам: "Громадська сила" підтримає Тігіпка на виборах президента, а той, зі свого боку, підтримає партію на місцевих виборах, які призначені на 30 травня наступного року.

Крім того, "Громадська сила" може увійти до блоку політичних сил, об"єднаних навколо Сергія Тігіпка. Про те, що такий блок буде незабаром створений, повідомило джерело в команді кандидата в президенти. Також варто відзначити, що Загід Краснов має амбіції мерів. На можливих виборах 30 травня наступного року він може стати основним конкурентом нинішньому міському главі Івану Куліченку.

На думку Дмитра Ветвицького, в "Громадську силу" може перейти низка представників партії "Громада". "Громада" вичерпала себе, вона заангажована з прізвищем Павла Лазаренка, який перебуває під арештом в США і вже давно не має впливу на партію, - відзначає нардеп. - Тому активні члени "Громади" перейдуть в "Громадську силу"".

"Якщо піде декілька чоловік, це не стане катастрофою для партії "Громада", - прокоментував у свою чергу брат лідера політичної сили, замглава всеукраїнського об"єднання "Громада" Іван Лазаренко. - Але на наступних виборах Краснову потрібно буде визначатися, з ким він піде".

Іван Лазаренко не бачить біди в розкольницьких діях Загіда Краснова. Він відзначив, що партія не висувала свого кандидата в президенти, тому кожен вільний робити свій вибір.

Зараз ви читаєте новину «Партія Лазаренка підтримає Тігіпка на виборах президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути